WIELRENNEN

WIELRENNEN

Wielrennen bij TransFit betekent meedoen en een prestatie leveren die bij je past. Zowel bij toertochten als bij wedstrijden.

Voor onze toertochten werken we samen met Stichting Give & Live, een stichting die is verbonden aan het UMCG. Stichting Give &Live organiseert elk jaar vele toertochten. Zij doen dit als voorbereiding van hun tweejaarlijkse Transplantoux evenement, een beklimming van de Mont Ventoux en wij doen geregeld mee met de toertochten in Nederland. Je vindt informatie over deze toertochten en meer in onze agenda.

Maar… áls je op een goed niveau kunt fietsen, kun je via ons óók meedoen aan de World Transplant Games, of de European Transplant and Dialysis Sports Championship (ETDSC). Daar worden wedstrijden gereden in leeftijdsklassen en hebben we al heel wat medailles gewonnen.

WAAR EN WANNEER ?

Onze thuisbasis is de wielerbaan in Nieuwegein.  De trainingen starten meestal om 10 uur en duren met een lunch tot ongeveer 15 uur.

De toertochten en andere activiteiten vinden op verschillende plaatsen in Nederland plaats,  De starttijden verschillen afhankelijk van de plaats en duur / lengte van de geplande tocht.

VOOR WIE?

Heb je een racefiets waar je geregeld een rondje op rijdt? Kan je er een beetje mee uit de voeten en vind je tempo maken leuk?
Wil je uitgedaagd worden, een maatje of gewoon medestanders die weten wat het betekent om als getransplanteerde te sporten? Dan is onze wielergroep iets voor jou dus.. meld je aan via de link.

ONS ADVIES…

Heb je een racefiets waar je geregeld een rondje op rijdt, maar mis je de aansluiting bij een groep? Wil je uitgedaagd worden en ontdekken wat er allemaal wél kan  bij het sporten na je transplantatie?
Doe dan eens mee met een toertocht, praat met een aantal van onze deelnemers en kijk of dit wat voor je is. 

Selectie voor de WTG en de Europese kampioenschappen vereisen dat je redelijk tot goed met de racefiets uit de voeten moet kunnen maar hiervoor gaan we trainen als de datum van de WTG of ETG naderbij komt.

WAT DOEN WE?

Naast het samen fietsen op de racefiets zijn er meerdere keren in het seizoen mountainbike-activiteiten en zijn er activiteiten als bv een trainingsdag op de wielerbaan in Alkmaar. 

Doe je liever aan toertochten? Ook die organiseren we geregeld. Voor toertochten geldt vooral het plezier hebben in samen wielrennen.

HET LAATSTE NIEUWS VAN WIELRENNEN

Nieren tot spieren actie voor Triathlon

Binnenkort is Tim 10 jaar getransplanteerd! Om dat te vieren gaat hij op 4 december 10 uur fietsen voor de TransFit Triatlon. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, wordt gebruikt om het triathlon team binnen TransFit een goede start te...

ETDSC 2022 in Oxford (UK)

Het LOC heeft een aantrekkelijk programma opgesteld in de bijzondere omgeving van het middeleeuwse Oxford. Rijk aan tradities en cultuur. In bijgaand document staat alle informatie zoals die nu bekend is. Ongetwijfeld zullen er in de...

Steun van de Dirk Kuyt Foundation

De Dirk Kuyt Foundation gaat het TransFit programma de komende jaren als sponsor ondersteunen. Wij zijn daar als stichting enorm blij met deze steun in de rug. De Dirk Kuyt Foundation heeft als doel sport bereikbaar te maken voor mensen...

ETDSC Oxford 2022

We monitoren als Sport en Transplantatie de ontwikkelingen rondom de Europese Spelen (ETDSC) via Jan Folkers, onze vertegenwoordiger bij de ETSDF. Bij deze zijn terugkoppeling over de afgelopen periode. Stand maart 2021 Of de ETDSC 2022...

Billion-step Challenge van de WTGF

Op 20 september begint er weer een 10-weekse Billion-step Challenge van de WTGF. Dit keer is het doel om met teams uit de hele wereld bij elkaar 2 miljard stappen te zetten. Het dubbele van de vorige keer. Natuurlijk doen wij als...

Samen fietsen met Give and Live

OVER DE COÖRDINATOR(EN)

Naam: Olf Slagter

“Ik ben Olf, 59 jaar. In juli 2011 heb ik een levertransplantatie ondergaan. Vanaf 2018 ben ik gevraagd om met een groep getransplanteerden de Mont Ventoux te beklimmen in 2019. Dit heb ik met beide handen aangenomen. Sindsdien ben ik besmet met het wielrenvirus. Ga, als de gezondheid het toelaat, 2 à 3 maal per week een rondje fietsen. Ook zet ik mij graag in voor het organiseren van diverse activiteiten.

Naam: Kees Jan Grin

“Tekst volgt”

Neem contact op met Olf of Kees Jan over Wielrennen

5 + 13 =

STEUN JIJ ONZE WIELRENNERS ?

Kies bij project “Wielrennen”

Bedrag

"IK WIL MIJN GRENZEN WEER ONTDEKKEN"

TRANSFIT FOLDER

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij

en

%d bloggers liken dit: