Selecteer een pagina

WIELRENNEN

WIELRENNEN

Wielrennen bij TransFit betekent meedoen en een prestatie leveren die bij je past. Zowel bij toertochten als bij wedstrijden.

Voor onze toertochten werken we samen met Stichting Give & Live, een stichting die is verbonden aan het UMCG. Stichting Give &Live organiseert elk jaar vele toertochten. Zij doen dit als voorbereiding van hun tweejaarlijkse Transplantoux evenement, een beklimming van de Mont Ventoux en wij doen geregeld mee met de toertochten in Nederland. Je vindt informatie over deze toertochten en meer in onze agenda.

Maar… áls je op een goed niveau kunt fietsen, kun je via ons óók meedoen aan de World Transplant Games, of de European Transplant and Dialysis Sports Championship (ETDSC). Daar worden wedstrijden gereden in leeftijdsklassen en hebben we al heel wat medailles gewonnen.

WAAR EN WANNEER ?

Onze thuisbasis is de wielerbaan in Nieuwegein.  De trainingen starten meestal om 10 uur en duren met een lunch tot ongeveer 15 uur.

De toertochten en andere activiteiten vinden op verschillende plaatsen in Nederland plaats,  De starttijden verschillen afhankelijk van de plaats en duur / lengte van de geplande tocht.

VOOR WIE?

Heb je een racefiets waar je geregeld een rondje op rijdt? Kan je er een beetje mee uit de voeten en vind je tempo maken leuk?
Wil je uitgedaagd worden, een maatje of gewoon medestanders die weten wat het betekent om als getransplanteerde te sporten? Dan is onze wielergroep iets voor jou dus.. meld je aan via de link.

ONS ADVIES…

Heb je een racefiets waar je geregeld een rondje op rijdt, maar mis je de aansluiting bij een groep? Wil je uitgedaagd worden en ontdekken wat er allemaal wél kan  bij het sporten na je transplantatie?
Doe dan eens mee met een toertocht, praat met een aantal van onze deelnemers en kijk of dit wat voor je is. 

Selectie voor de WTG en de Europese kampioenschappen vereisen dat je redelijk tot goed met de racefiets uit de voeten moet kunnen maar hiervoor gaan we trainen als de datum van de WTG of ETG naderbij komt.

WAT DOEN WE?

Naast het samen fietsen op de racefiets zijn er meerdere keren in het seizoen mountainbike-activiteiten en zijn er activiteiten als bv een trainingsdag op de wielerbaan in Alkmaar. 

Doe je liever aan toertochten? Ook die organiseren we geregeld. Voor toertochten geldt vooral het plezier hebben in samen wielrennen.

HET LAATSTE NIEUWS VAN WIELRENNEN

SRC MEDIA, interview met Robin Simons over Transfit van Sport en Transplantatie

https://youtu.be/0Au2QuNqS78 Afgelopen zaterdag 15 mei heeft onze Sportcoordinator Robin Simons een interview gehad bij SRC FM met Carolien Krouwel . Ook Robin heeft last van de coronatijd gehad. De routine was er wat uit en de ehhm’s...

Hardloopevenement Dag van Bart

Zaterdag 5 juni 2021 Dag van Bart.  TransFit stimuleert bewegen en sporten. De dag van Bart is een hardloopevenement waarbij je voor een goed doel loopt maar vooral voor jezelf, voor de sportieve uitdaging. Je kunt bij meedoen een...

TV programma De 100

Vanaf maandag 29 maart om 21.30 op NPO 1; Het verhaal achter het wachten op een donor - EO - EO Wij kennen onze eigen verhalen, van voordat wij weer konden sporten. Vanaf 29 maart gaat Nederland de verhalen van mensen op de wachtlijst...

Webinar voor nierpatiënten over vaccinatie Covid-19 gemist?

Het webinar is terug te zien op: https://www.nieren.nl/bibliotheek/199-het-coronavaccin-voor-nierpati-nten/2927-webinar-coronavaccinatie-bij-nierpati-nten. Op nieren.nl staan ook antwoorden op veelgestelde...

Samen fietsen met Give and Live

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Jakob Bos

“Ik ben longpatiënt (COPD) (geweest) en in december 2014 getransplanteerd. Sindsdien kan ik weer fietsen en dat doe ik dan ook met veel overtuiging en plezier. Naast fietsen werk ik bij de politie in Noord Nederland.”

Neem contact op met Jakob over Wielrennen

4 + 12 =

STEUN JIJ ONZE WIELRENNERS ?

Kies bij project “Wielrennen”

Bedrag"IK WIL MIJN GRENZEN WEER ONTDEKKEN"

Stichting gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij

TRANSFIT FOLDER

%d bloggers liken dit: