WIELRENNEN

WIELRENNEN

Wielrennen bij TransFit betekent meedoen en een prestatie leveren die bij je past. Zowel bij toertochten als bij wedstrijden.

Voor onze toertochten werken we samen met Stichting Give & Live, een stichting die is verbonden aan het UMCG. Stichting Give &Live organiseert elk jaar vele toertochten. Zij doen dit als voorbereiding van hun tweejaarlijkse Transplantoux evenement, een beklimming van de Mont Ventoux en wij doen geregeld mee met de toertochten in Nederland. Je vindt informatie over deze toertochten en meer in onze agenda.

Maar… áls je op een goed niveau kunt fietsen, kun je via ons óók meedoen aan de World Transplant Games, of de European Transplant and Dialysis Sports Championship (ETDSC). Daar worden wedstrijden gereden in leeftijdsklassen en hebben we al heel wat medailles gewonnen.

WAAR EN WANNEER ?

Onze thuisbasis is de wielerbaan in Nieuwegein.  De trainingen starten meestal om 10 uur en duren met een lunch tot ongeveer 15 uur.

De toertochten en andere activiteiten vinden op verschillende plaatsen in Nederland plaats,  De starttijden verschillen afhankelijk van de plaats en duur / lengte van de geplande tocht.

VOOR WIE?

Heb je een racefiets waar je geregeld een rondje op rijdt? Kan je er een beetje mee uit de voeten en vind je tempo maken leuk?
Wil je uitgedaagd worden, een maatje of gewoon medestanders die weten wat het betekent om als getransplanteerde te sporten? Dan is onze wielergroep iets voor jou dus.. meld je aan via de link.

ONS ADVIES…

Heb je een racefiets waar je geregeld een rondje op rijdt, maar mis je de aansluiting bij een groep? Wil je uitgedaagd worden en ontdekken wat er allemaal wél kan  bij het sporten na je transplantatie?
Doe dan eens mee met een toertocht, praat met een aantal van onze deelnemers en kijk of dit wat voor je is. 

Selectie voor de WTG en de Europese kampioenschappen vereisen dat je redelijk tot goed met de racefiets uit de voeten moet kunnen maar hiervoor gaan we trainen als de datum van de WTG of ETG naderbij komt.

WAT DOEN WE?

Naast het samen fietsen op de racefiets zijn er meerdere keren in het seizoen mountainbike-activiteiten en zijn er activiteiten als bv een trainingsdag op de wielerbaan in Alkmaar. 

Doe je liever aan toertochten? Ook die organiseren we geregeld. Voor toertochten geldt vooral het plezier hebben in samen wielrennen.

HET LAATSTE NIEUWS VAN WIELRENNEN

Webinar voor nierpatiënten over vaccinatie Covid-19 gemist?

Het webinar is terug te zien op: https://www.nieren.nl/bibliotheek/199-het-coronavaccin-voor-nierpati-nten/2927-webinar-coronavaccinatie-bij-nierpati-nten. Op nieren.nl staan ook antwoorden op veelgestelde...

Aansluiting bij NOC*NSF

Het is zover, Sport en Transplantatie heeft een aansluiting bij NOC*NSF als geassocieerd lid/partner. Daarmee is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan en behoren de getransplanteerde sporters van tot de grote sportfamilie van...

Informatie over COVID uit het UMCG

Informatie over COVID 19 Informatie over COVID na transplantatie vinden is niet eenvoudig. Gelukkig stuurt het UMCG stuurt regelmatig informatiebrieven naar haar getransplanteerden met interessant nieuws. Hierin vind je onder andere de...

Naar de maan gelopen (en verder)

(Laatste Update) Heen en weer naar de maan Samen met getransplanteerden sporters uit alle landen van de wereld zijn wij de uitdaging van de World Transplant Games Federatie (WTGF) aangegaan om in tien weken meer dan een miljard stappen te...

Nieuwe website TransFit

Welkom op de website van TransFit. Hij gaat op maandag 14 september van start. Gedurende het najaar van 2020 gaan we de website stap voor stap uitbreiden met content, zowel historische als actuele content. Oo zullen we de functionaliteit...

Samen fietsen met Give and Live

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Jakob Bos

“Ik ben longpatiënt (COPD) (geweest) en in december 2014 getransplanteerd. Sindsdien kan ik weer fietsen en dat doe ik dan ook met veel overtuiging en plezier. Naast fietsen werk ik bij de politie in Noord Nederland.”

Neem contact op met Jakob over Wielrennen

2 + 1 =

STEUN JIJ ONZE WIELRENNERS ?

Kies bij project “Wielrennen”

Bedrag"IK WIL MIJN GRENZEN WEER ONTDEKKEN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: Neem contact op

KvK: 41194401

RSIN: 80207357

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench
%d bloggers liken dit: