VOETBAL

 OVER VOETBAL

Voetbal is in Nederland een grote, zo niet dè grootste sport die beoefend wordt. In december 2018 is de voetbaltak opgericht als nieuwste sport van TransFit. 

In augustus van 2019 hebben we deelgenomen aan de World Transplant Games in Newcastle. Spelend tegen landen die al enkele jaren bezig waren met voetbal voor getransplanteerden, hebben we onze huid heel duur verkocht met een zilveren medaille als resultaat.

Vooral de sportiviteit van ons team is opgevallen. Bij de prijsuitreiking door de grote baas van de WTGF zei hij dat we niet alleen het mooiste voetbal hadden laten zien maar ook het visitekaartje van het toernooi waren!

Ook met een transplantatie kan je lekker voetballen, zij het met enkele afwijkende regels waarvan geen fysiek contact de belangrijkste is.

WAAR EN WANNEER ?

We trainen maandelijks op diverse locaties in het land, waaronder bijvoorbeeld in Tilburg, Doetinchem, Amsterdam, Apeldoorn en Almere. Vaak proberen we bij een profclub te trainen.

We trainen over het algemeen op zondag. De tijdstippen variëren van 12.00 uur tot 14.30 uur. We trainen ongeveer anderhalf uur per keer

VOOR WIE?

Binnen onze voetbalgroep is iedereen die getransplanteerd is welkom. Jong of oud, vrouw of man, goed of minder getalenteerd, het maakt niet uit. Je kunt deelnemen aan de prestatiegerichte groep of aan de recreatieve groep. Beide groepen  nemen deel aan de toernooien maar de focus ligt op een ander niveau.

Beide groep willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen en we proberen het niveau van de spelers en speelsters omhoog te  krijgen.

Het is mogelijk om te switchen tussen de groepen.

Plezier in sport staat altijd bovenaan,  dat is tijdens de trainingen en andere bijeenkomsten duidelijk te merken. Samen met de trainers, begeleiders en fysio’s zijn we een hechte groep die veel met elkaar lachen en er voor elkaar zijn als het even wat minder gaat.

Daarbij horen ook onze supporters die ook bij de trainingen aanwezig kunnen zijn.

Kortom, kom eens kijken en trap een balletje mee. Wie weet ben jij wel de nieuwe Ruud Gullit of Marco van Basten van ons team.

Aanmelden kan via de link of via een mail.

WAT DOEN WE?

Onze doelstelling is om maandelijks een training of wedstrijd te doen. Deze zijn zoveel mogelijk is ver vooruit gepland zodat je weet wanneer je kan trainen. Omdat ons team uit heel Nederland komt vragen we om elke training aanwezig te zijn, omdat we nu eenmaal niet wekelijks kunnen trainen.

In de opstartfase hebben we wedstrijden gespeeld in Nederland tegen reguliere teams met onze spelregels. Inmiddels spelen we met enkele andere landen internationale oefenwedstrijden.

Om het jaar is er een WTG waar we voor de Worldcup gaan! Helaas is deze voor 2021 in Houston afgelast vanwege het Coronavirus.

Het is altijd gezellig bij onze trainingen en wedstrijden.

ONS ADVIES…

Mocht je interesse hebben om te voetballen bij TransFit, dan adviseren we je om een keer gratis mee te komen spelen. 
Bij voetbal zijn scheenbeschermers verplicht. 
Dus…heb je zin, stuur dan een mail naar één van de coördinatoren!

HET LAATSTE NIEUWS VAN VOETBAL

Webinar voor nierpatiënten over vaccinatie Covid-19 gemist?

Het webinar is terug te zien op: https://www.nieren.nl/bibliotheek/199-het-coronavaccin-voor-nierpati-nten/2927-webinar-coronavaccinatie-bij-nierpati-nten. Op nieren.nl staan ook antwoorden op veelgestelde...

Aansluiting bij NOC*NSF

Het is zover, Sport en Transplantatie heeft een aansluiting bij NOC*NSF als geassocieerd lid/partner. Daarmee is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan en behoren de getransplanteerde sporters van tot de grote sportfamilie van...

Informatie over COVID uit het UMCG

Informatie over COVID 19 Informatie over COVID na transplantatie vinden is niet eenvoudig. Gelukkig stuurt het UMCG stuurt regelmatig informatiebrieven naar haar getransplanteerden met interessant nieuws. Hierin vind je onder andere de...

Naar de maan gelopen (en verder)

(Laatste Update) Heen en weer naar de maan Samen met getransplanteerden sporters uit alle landen van de wereld zijn wij de uitdaging van de World Transplant Games Federatie (WTGF) aangegaan om in tien weken meer dan een miljard stappen te...

Sport Awards Meierijstad: Jimmy Vorstenbosch uit Boskant wint publieksprijs

MEIERIJSTAD - De 19-jarige Jimmy Vorstenbosch uit Boskant kreeg voor zijn prestaties op voetbalgebied de publieksprijs van de Sport Awards Meierijstad, net als de titel Sporter met Beperking 2020. Vorstenbosch heeft drie...

Meer zien van het voetbal

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Robin Simons

“Robin Simons is sinds februari 2019 zeer bij SET betrokken, en sindsdien de vaste trainer/coach van het team. Zelf altijd met een voetbal in de weer geweest en kon een aardig potje ballen, zowel op het veld als in de zaal. Sinds zijn 15e is hij begonnen met training geven, en heeft alle leeftijdscategorieën getraind en zijn papieren hiervoor gehaald. Zijn trainingen zien er dan ook altijd netjes en verzorgd eruit en hij laat iedereen in zijn of haar waarde.”

Naam: Bob Rietbergen

“Bob Rietbergen is één van de grondleggers van het team. Samen met een 6-tal andere voetballers is hij gestart. Na zijn transplantatie vond hij het prachtig dat hij weer kon voetballen. Bob heeft veel werk verzet voor het team en samen met Frank Kuipers en Robin Simons het voetbal goed neergezet. Naast het voetbal is Bob graag op het water te vinden op zijn surfplank. Ook dit doet hij verdienstelijk en met heel zijn hart.”

Neem contact op met Robin over Voetbal

2 + 12 =

STEUN JIJ ONZE VOETBALLERS ?

Kies bij project “Voetbal”

Bedrag"WEER DEEL VAN EEN TEAM KUNNEN ZIJN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: Neem contact op

KvK: 41194401

RSIN: 80207357

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench
%d bloggers liken dit: