VOETBAL

 OVER VOETBAL

Voetbal is in Nederland een grote, zo niet dè grootste sport die beoefend wordt. In december 2018 is de voetbaltak opgericht als nieuwste sport van TransFit. 

In augustus van 2019 hebben we deelgenomen aan de World Transplant Games in Newcastle. Spelend tegen landen die al enkele jaren bezig waren met voetbal voor getransplanteerden, hebben we onze huid heel duur verkocht met een zilveren medaille als resultaat. 

Vooral de sportiviteit van ons team is opgevallen. Bij de prijsuitreiking door de grote baas van de WTGF zei hij dat we niet alleen het mooiste voetbal hadden laten zien maar ook het visitekaartje van het toernooi waren!

Ook met een transplantatie kan je lekker voetballen, zij het met enkele afwijkende regels waarvan geen fysiek contact de belangrijkste is.

WAAR EN WANNEER ?

We trainen maandelijks op diverse locaties in het land, waaronder bijvoorbeeld in Tilburg, Doetinchem, Amsterdam, Apeldoorn en Almere. Vaak proberen we bij een profclub te trainen.

We trainen over het algemeen op zondag. De tijdstippen variëren van 12.00 uur tot 14.30 uur. We trainen ongeveer anderhalf uur per keer

VOOR WIE?

Binnen onze voetbalgroep is iedereen die getransplanteerd is welkom. Jong of oud, vrouw of man, goed of minder getalenteerd, het maakt niet uit. Je kunt deelnemen aan de prestatiegerichte groep of aan de recreatieve groep. Beide groepen  nemen deel aan de toernooien maar de focus ligt op een ander niveau.

Beide groep willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen en we proberen het niveau van de spelers en speelsters omhoog te  krijgen.

Het is mogelijk om te switchen tussen de groepen.

Plezier in sport staat altijd bovenaan,  dat is tijdens de trainingen en andere bijeenkomsten duidelijk te merken. Samen met de trainers, begeleiders en fysio’s zijn we een hechte groep die veel met elkaar lachen en er voor elkaar zijn als het even wat minder gaat.

Daarbij horen ook onze supporters die ook bij de trainingen aanwezig kunnen zijn.

Kortom, kom eens kijken en trap een balletje mee. Wie weet ben jij wel de nieuwe Ruud Gullit of Marco van Basten van ons team.

Aanmelden kan via de link of via een mail.

WAT DOEN WE?

Onze doelstelling is om maandelijks een training of wedstrijd te doen. Deze zijn zoveel mogelijk is ver vooruit gepland zodat je weet wanneer je kan trainen. Omdat ons team uit heel Nederland komt vragen we om elke training aanwezig te zijn, omdat we nu eenmaal niet wekelijks kunnen trainen.

In de opstartfase hebben we wedstrijden gespeeld in Nederland tegen reguliere teams met onze spelregels. Inmiddels spelen we met enkele andere landen internationale oefenwedstrijden.

Om het jaar is er een WTG waar we voor de Worldcup gaan! Helaas is deze voor 2021 in Houston afgelast vanwege het Coronavirus.

Het is altijd gezellig bij onze trainingen en wedstrijden.

ONS ADVIES…

Mocht je interesse hebben om te voetballen bij TransFit, dan adviseren we je om een keer gratis mee te komen spelen. 
Bij voetbal zijn scheenbeschermers verplicht. 
Dus…heb je zin, stuur dan een mail naar één van de coördinatoren!

HET LAATSTE NIEUWS VAN VOETBAL

Een brief schrijven na Transplantatie

Een brief schrijven aan de nabestaanden van jouw donor. Wanneer en en hoe doe je dat? Het is een vraag die een van onze leden, Aris Jan van Ek, al jaren bezig hield. Hij deed er samen met nabestaande Evera Voskuil onderzoek naar onder...

Nederland-Frankrijk 17 april

EINDELIJK!! Eindelijk was het zover. Eindelijk ging het door na 4x verzetten. Eindelijk mochten de spelers aan de bak. Eindelijk een 11 tegen 11 wedstrijd. Eindelijk een heuse interland tegen de Fransozen. Eindelijk zou het Wilhelmus voor...

WTG nieuws

WTG 2023 Perth (AUS) (april) De Early Bird voorinschrijving (iets goedkoper) begint op al op 15 april tot 15 oktober 2022. Je rijgt in de derde week van april een infobulletin over de WTG 2023. Als je vragen heb over kosten, deelname of...

ETDSC nieuws

ETDSC 2022 Oxford (UK) (augustus) De Europese Spelen van 21 tot 27 augustus in Oxford gaan door, met een voorbehoud m.b.t. COVID ontwikkelingen. Uit een deelname enquête blijkt dat we met een grote ploeg van tussen de 30 tot 50 deelnemers...

Programma ETDG bekend

OXFORD 22-28 augustus 2022 Het sport- en activiteiten programma van de European Transplant and Dialysis Games (ETDG) 2022 is bekend gemaakt. Je kunt als TransFit-lid binnenkort een nieuwsbrief van de teammanager verwachten met meer...

Meer zien van het voetbal

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Robin Simons

“Robin Simons is sinds februari 2019 zeer bij SET betrokken, en sindsdien de vaste trainer/coach van het team. Zelf altijd met een voetbal in de weer geweest en kon een aardig potje ballen, zowel op het veld als in de zaal. Sinds zijn 15e is hij begonnen met training geven, en heeft alle leeftijdscategorieën getraind en zijn papieren hiervoor gehaald. Zijn trainingen zien er dan ook altijd netjes en verzorgd eruit en hij laat iedereen in zijn of haar waarde.”

Naam: Bob Rietbergen

“Bob Rietbergen is één van de grondleggers van het team. Samen met een 6-tal andere voetballers is hij gestart. Na zijn transplantatie vond hij het prachtig dat hij weer kon voetballen. Bob heeft veel werk verzet voor het team en samen met Frank Kuipers en Robin Simons het voetbal goed neergezet. Naast het voetbal is Bob graag op het water te vinden op zijn surfplank. Ook dit doet hij verdienstelijk en met heel zijn hart.”

Neem contact op met Robin over Voetbal

12 + 13 =

STEUN JIJ ONZE VOETBALLERS ?

Kies bij project “Voetbal”

Bedrag

"WEER DEEL VAN EEN TEAM KUNNEN ZIJN"

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

FOLDER 2022

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

en