Selecteer een pagina

BADMINTON

OVER BADMINTON

Badminton is een olympische sport die je speelt met een racket en een shuttle in een zaal. Op diverse niveaus is het spel bij TransFit mogelijk.
In ons TransFitteam wordt badminton gespeeld in de vijf disciplines. In ieder onderdeel win je een wedstrijd door twee games tot 21 punten te winnen, maar wel met twee punten verschil. Badminton bestaat uit veel verschillende aspecten die tijdens de trainingen aan bod komen.
Badminton bij TransFit is bijna hetzelfde als bij elke andere badminton vereniging. Het grote verschil is dat je traint en wedstrijden speelt met en tegen orgaan- en weefselgetransplanteerden.
Je speelt op je eigen niveau met als doel jezelf te verbeteren, te herstellen en een betere conditie te krijgen. Gedurende de training kun je het zo inspannend maken als jij persoonlijk wil of kan. Elke inspanning die je levert heeft een positief effect op je algehele welzijn.

WAAR EN WANNEER ?

Health center Hoenderdaal
Hoendersteeg 7
3972 NA Driebergen-Rijsenburg

Ongeveer eens per maand op zaterdag of zondag van 10:00-12:00 training. Naderhand drinken we gezamenlijk wat.

VOOR WIE?

Voor jou als je op zoek bent naar een uitdagende en leuke sport om het sporten weer op te pakken of verder te groeien in het sporten na je transplantatie.

Je hoeft geen topsporter te zijn om plezier te beleven aan badminton. Het spel is op elk niveau mogelijk.
Wil jij behendiger worden met de shuttle? Of ben jij zo fanatiek dat je graag iedere wedstrijd wint? Of is het voor jou dè manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen of juist een gezelschapsmoment met lotgenoten?

Badminton is een sport met weinig kans op blessures. Kom gezellig een keer mee trainen!

ONS ADVIES…

Stuur ons een mail en kom een keer meetrainen!
Naast bij TransFit trainen is ons advies om je in jouw woonomgeving aan te sluiten bij een badmintonvereniging om je vaardigheden bij te houden en verder te ontwikkelen.

Een badmintonracket dien je zelf aan te schaffen. Ben jij een beginner? Dan is een racket van een paar tientjes al voldoende. Voor shuttles wordt gezorgd!

WAT DOEN WE?

 Binnen het badmintonteam wordt op meerdere niveaus getraind.
Er zijn recreanten die hun vaardigheden bijschaven en op z’n tijd onderling een wedstrijd willen spelen en er zijn wedstrijdspelers. Zij trainen bij TransFit om deel te kunnen nemen aan de Europese en Wereldkampioenschappen voor orgaan- en stamcelgetransplanteerden.

Elke training is met doelgerichte oefeningen om de verschillende vaardigheden als snelheid, slag- en voetenwerk, tactiek, techniek en de conditie te verbeteren. Hierin is er ruimte om aan te geven waarmee jij aan de slag wil gaan om jezelf te verbeteren.

De groep staat open voor input en opbouwende feedback om samen meer uit elke training te kunnen halen.

Verbondenheid en wederzijds respect is wat onze groep enthousiaste badmintonners zo uniek maakt. Een ieder kent de impact van een transplantatie en voelt tijdens trainingen en wedstrijden begrip op momenten dat het wél of even iets minder gaat. Er is oog voor elkaar.

HET LAATSTE NIEUWS VAN BADMINTON

SRC MEDIA, interview met Robin Simons over Transfit van Sport en Transplantatie

https://youtu.be/0Au2QuNqS78 Afgelopen zaterdag 15 mei heeft onze Sportcoordinator Robin Simons een interview gehad bij SRC FM met Carolien Krouwel . Ook Robin heeft last van de coronatijd gehad. De routine was er wat uit en de ehhm’s...

Hardloopevenement Dag van Bart

Zaterdag 5 juni 2021 Dag van Bart.  TransFit stimuleert bewegen en sporten. De dag van Bart is een hardloopevenement waarbij je voor een goed doel loopt maar vooral voor jezelf, voor de sportieve uitdaging. Je kunt bij meedoen een...

TV programma De 100

Vanaf maandag 29 maart om 21.30 op NPO 1; Het verhaal achter het wachten op een donor - EO - EO Wij kennen onze eigen verhalen, van voordat wij weer konden sporten. Vanaf 29 maart gaat Nederland de verhalen van mensen op de wachtlijst...

Webinar voor nierpatiënten over vaccinatie Covid-19 gemist?

Het webinar is terug te zien op: https://www.nieren.nl/bibliotheek/199-het-coronavaccin-voor-nierpati-nten/2927-webinar-coronavaccinatie-bij-nierpati-nten. Op nieren.nl staan ook antwoorden op veelgestelde...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Florinda Siep

“Ik ben Florinda, nier-getransplanteerd en de coördinator van het team. Lange tijd zocht ik naar een snelle en uitdagende sport, waarin ik mijzelf helemaal kon geven. Dit heb ik gevonden in het badminton. Sporten geeft mij energie, fit blijven is ontzettend belangrijk voor mij. Deelgenoot zijn van dit badmintonteam is bijzonder en geeft mij een blij gevoel.”

Neem contact op met Florinda over Badminton

5 + 12 =

STEUN JIJ ONZE BADMINTON ?

Kies bij project “Badminton”

Bedrag"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Stichting gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij

TRANSFIT FOLDER

%d bloggers liken dit: