GOLF

OVER GOLF

Welkom bij het TransFit Golfteam. Iedereen die een orgaan-of weefseltransplantatie heeft ondergaan is welkom.

Wij spelen één keer in de zes weken ergens in het land, meestal op de baan van één van onze leden. We starten half maart en begin oktober spelen wij onze laatste wedstrijd. De laatste wedstrijd is het NK StrokePlay voor getransplanteerden. De andere keren wordt er Stableford gespeeld.

Aan het begin van het jaar ontvang je het speelschema voor het komend seizoen, zodat je er in je agenda al rekening mee kunt houden. Er wordt gespeeld op vrijdag of zaterdag en heel soms op donderdag. 3 weken voor de wedstrijd ontvang je een mail met de vraag of je meedoet.
Wij proberen altijd voor een gunstig tarief te spelen. Vanuit de stichting Sport en Transplantatie ontvangen wij een bijdrage per keer voor de greenfee, deze wordt verrekend met jouw greenfee voor die baan.

WAAR EN WANNEER ?

De banen kunnen per jaar verschillen, wij proberen zo veel mogelijk op de banen van één van de golfers te spelen.

We spelen op vrijdag of zaterdag. Meestal zijn we om 11 uur aanwezig en is het om 12 uur afslaan. Een enkele keer wordt er op donderdag gespeeld omdat desbetreffende golfbaan op de vrijdag of zaterdag dagen niet beschikbaar is.

De planning is begin van het seizoen bekend.

VOOR WIE?

Iedere golfer is van harte welkom, ook de beginnende golfer.  Minimum vereiste is handicap 54.

Je speelt met je eigen materiaal.

ONS ADVIES…

Iedereen kan mee doen. Mocht je een beginnende golfer zijn en je conditie is niet optimaal, schroom dan niet om een handicart te reserveren. Dat scheelt je veel energie en daardoor heb je meer plezier.

Zorg voor genoeg drinken en eten op de baan en, heel belangrijk, vergeet niet je gezicht, armen en benen in te smeren. Wij zijn vatbaarder voor huidkanker, dus goed smeren en een pet of hoed opzetten.

WAT DOEN WE?

6-7 keer per jaar spelen wij ergens in Nederland.                  Het zijn vooral gezellige bijeenkomsten. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar stiekem wil iedereen winnen natuurlijk. Vaak blijft een groot gedeelte van de groep na afloop eten om nog even bij te praten. Wij spelen meestal met 15-18 personen.

Om het jaar zijn er de World Transplant Games. Het TransFit Golfteam heeft iedere keer een team dat mee gaat, hiervoor kun je je kwalificeren. Informatie is aan te vragen bij de golfcoördinator.
Helaas is door het Coronavirus de WTG in Houston in 2021 afgelast.

HET LAATSTE NIEUWS VAN GOLF

TransFit Golf bijeenkomst zaterdag 21 augustus 2021

Verslag TransFit Golf bijeenkomst   Zaterdag 21 augustus speelde het TransFit Golfteam op de Loonsche Duynen naast de Efteling. foto: 12 golfers van het TransFit team en 9 gastspelers. Ze gingen vol goede moed de baan in nadat zij...

TransFit Golf bijeenkomst vrijdag 23 juli 2021

Verslag TransFit Golf bijeenkomst vrijdag 23 juli 2021 Vrijdag 23 juli speelde het TransFit Golfteam op de Golfclub Amsterdam, de baan waar Victor Wijs Greenkeeper is. Hij had dus een voordeel, kent ieder grassprietje en natuurlijk alle...

Het TransFit Golfteam speelt op de Hoge Kleij te Leusden

Donderdag 17 juni was het TransFit Golfteam te gast op de mooie baan “De Hoge Kleij” te Leusden. Deze mooie bosbaan, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug, was een uitdaging voor dit team, waarvan er een paar met echt goede resultaten van de...

Transfit golfteam slaat af op ’T Zelle 15 mei 2021

Met het vooruitzicht van veel regen en nattigheid kwamen op zaterdag 15 mei voor het eerst in 2021 de clubs van het Transfit Golfteam weer uit de tas op golfclub ’T Zelle in de Achterhoek. Heerlijk om elkaar na lange tijd weer te...

NK Strokeplay voor getransplanteerden

Zaterdag 3 oktober 2020 is het NK Strokeplay voor getransplanteerden gespeeld op GC Hoenshuis. Een enorme opkomst, 13 TransFit Golfers en 11 gastspelers trotseerden de regen om te strijden om de beste TransFit golfer en de beste...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Yvette Draisma

“Ik ben Yvette Draisma, 55 jaar, getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen. In 1992 heb ik een levertransplantatie ondergaan en het gaat nog steeds heel erg goed.  Ik ben als tennisser begonnen bij Sport en Transplantatie, maar in 2010 heb ik mijn racket omgewisseld voor golfclubs, mijn man en ik golfen samen met veel plezier. Iedere nieuwe getransplanteerde golfer is van harte welkom bij ons TransFit Golfteam.”

Neem contact op met Yvette over Golf

15 + 14 =

STEUN JIJ ONZE GOLF ?

Kies bij project “Golf”

Bedrag"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

TRANSFIT FOLDER

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij

en

%d bloggers liken dit: