GOLF

OVER GOLF

Welkom bij het TransFit Golfteam. Iedereen die een orgaan-of weefseltransplantatie heeft ondergaan is welkom.

Wij spelen één keer in de zes weken ergens in het land, meestal op de baan van één van onze leden. We starten half maart en begin oktober spelen wij onze laatste wedstrijd. De laatste wedstrijd is het NK StrokePlay voor getransplanteerden. De andere keren wordt er Stableford gespeeld.

Aan het begin van het jaar ontvang je het speelschema voor het komend seizoen, zodat je er in je agenda al rekening mee kunt houden. Er wordt gespeeld op vrijdag of zaterdag en heel soms op donderdag. 3 weken voor de wedstrijd ontvang je een mail met de vraag of je meedoet.
Wij proberen altijd voor een gunstig tarief te spelen. Vanuit de stichting Sport en Transplantatie ontvangen wij een bijdrage per keer voor de greenfee, deze wordt verrekend met jouw greenfee voor die baan.

WAAR EN WANNEER ?

De banen kunnen per jaar verschillen, wij proberen zo veel mogelijk op de banen van één van de golfers te spelen.

We spelen op vrijdag of zaterdag. Meestal zijn we om 11 uur aanwezig en is het om 12 uur afslaan. Een enkele keer wordt er op donderdag gespeeld omdat desbetreffende golfbaan op de vrijdag of zaterdag dagen niet beschikbaar is.

De planning is begin van het seizoen bekend.

VOOR WIE?

Iedere golfer is van harte welkom, ook de beginnende golfer.  Minimum vereiste is handicap 54.

Je speelt met je eigen materiaal.

ONS ADVIES…

Iedereen kan mee doen. Mocht je een beginnende golfer zijn en je conditie is niet optimaal, schroom dan niet om een handicart te reserveren. Dat scheelt je veel energie en daardoor heb je meer plezier.

Zorg voor genoeg drinken en eten op de baan en, heel belangrijk, vergeet niet je gezicht, armen en benen in te smeren. Wij zijn vatbaarder voor huidkanker, dus goed smeren en een pet of hoed opzetten.

WAT DOEN WE?

6-7 keer per jaar spelen wij ergens in Nederland.                  Het zijn vooral gezellige bijeenkomsten. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar stiekem wil iedereen winnen natuurlijk. Vaak blijft een groot gedeelte van de groep na afloop eten om nog even bij te praten. Wij spelen meestal met 15-18 personen.

Om het jaar zijn er de World Transplant Games. Het TransFit Golfteam heeft iedere keer een team dat mee gaat, hiervoor kun je je kwalificeren. Informatie is aan te vragen bij de golfcoördinator.

HET LAATSTE NIEUWS VAN GOLF

TransFit Golfbijeenkomst op zaterdag 25 juni 2022

GC Hoenshuis was de baan waar wij te gast waren. Dit is de baan van Steve Donald, gelegen in het zuiden van het mooie Limburg. Rond 10:30 kwam langzaam iedereen binnen druppelen en konden wij op het terras genieten van koffie en heerlijke...

TransFit Golfbijeenkomst, 14 mei 2022 op GC Haviksoord.

Het was de eerste 18 holes wedstrijd van de groep getransplanteerde golfers. Om half 11 zaten in de stralende zon al 3 TransFit golfers, Frank, Bart en Martijn, aan de koffie en thee. Na de ontvangst met koffie, vlaai en taart was het...

Golf eerste teamevenement met zorgverleners

Op zaterdag 10 september organiseert het TransFit Golfteam de eerste teamwedstrijd in zijn bestaan. Alle teams bestaan uit een getransplanteerde golfer met zijn/haar zorgverlener. Iedere getransplanteerde heeft te maken met veel...

Ready Golf

Hieronder geven we wat tips die jou vertrouwd maken met Ready Golf en de snelheid in de baan bevorderen. 1. Harken? Sla alvast of mark voor de ander! De bal van je medespeler ligt in de bunker. Je medespeler slaat de bal en ligt...

verslag Golfclinic van John Woof

Verslag van de bijeenkomst op Amsteldijk 2 april 2022 Vrijdag 1 april lag bijna heel Nederland onder een laagje sneeuw en was menig golfbaan gesloten, Gelukkig was het bij golfpark Amsteldijkgeen probleem. Zaterdagochtend scheen de zon,...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Yvette Draisma

“Ik ben Yvette Draisma, 55 jaar, getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen. In 1992 heb ik een levertransplantatie ondergaan en het gaat nog steeds heel erg goed.  Ik ben als tennisser begonnen bij Sport en Transplantatie, maar in 2010 heb ik mijn racket omgewisseld voor golfclubs, mijn man en ik golfen samen met veel plezier. Iedere nieuwe getransplanteerde golfer is van harte welkom bij ons TransFit Golfteam.”

Neem contact op met Yvette over Golf

10 + 8 =

STEUN JIJ ONZE GOLF ?

Kies bij project “Golf”

Bedrag

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

FOLDER 2022

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

en