ZWEMMEN

OVER ZWEMMEN

Vrijwel iedereen in Nederland kan zwemmen. Een fantastische manier om gezond en fit te worden en te blijven! Maar Nederland heeft een grote naam op zwemgebied. Onze zwemmers van TransFit hebben de afgelopen jaren ook vele medailles binnengehaald op de WTG. Wij hebben een aantal meervoudige wereldkampioenen onder ons.

Bij TransFit zwemmen we met een kleine zwemploeg met leden van begin 20 jaar tot halverwege 70 jaar. We trainen alle slagen: borstcrawl, schoolslag, rugcrawl, vlinderslag.

Je kunt de zwemslagen ook bij ons leren. Dat is ook als je een minder ervaren zwemmer bent de moiet waard. Met een beetje techniek kun je veel makkelijker baantjes trekken en wordt het zwemwater een vriend in plaats van een worsteling.

WAAR EN WANNEER ?

Zwembad Groenendaal in Tiel. Dit is een 25 meterbad. In 2020 wordt het bad vernieuwd.

Ca 6 – 8 keer paar. Op zaterdagen van 15.30 – 17.00. We drinken vanaf ca. 15 uur gezamenlijk koffie/ thee in de kantine van het zwembad

VOOR WIE?

Je kunt met ons meezwemmen als je een orgaan transplantatie gehad hebt. We verwachten dat je ook in je eigen omgeving actief met zwemmen bezig bent. We geven geen zwemles, maar er is ruimte voor alle niveaus.

ONS ADVIES…

Zwemmen is een sport die veel mensen kunnen beoefenen, Zwemmen is relatief blessure-arm. Zwemmen kun je op veel niveaus beoefenen, terwijl je veel verschillende spieren traint. Het is een hoog intensieve sport als je wedstrijden gaat zwemmen.

Hygiene is belangrijk voor getransplanteerden. Houd hier rekening mee als je wilt gaan zwemmen. Het water in het zwembad voldoet natuurlijk aan hygienische voorschriften. Om jezelf te beschermen draag je slippers en douche je voor en na het zwemmen. Heb je wondjes, dan is het advies om niet te zwemmen.

WAT DOEN WE?

Je traint onder begeleiding van een goede trainer. Zij maakt schema’s voor jouw training op maat voor de verschillende niveaus van zwemmen. Een standaard training bestaat uit:

  • inzwemmen
  • aantal kerntrainingsonderdelen (techniek, uithoudingsvermogen en nog meer)
  • uitzwemmen

Natuurlijk geven we elkaar ook advies en kun je leren van de ervaren zwemmers.

HET LAATSTE NIEUWS VAN ZWEMMEN

Nieuwe website TransFit

Welkom op de website van TransFit. Hij gaat op maandag 14 september van start. Gedurende het najaar van 2020 gaan we de website stap voor stap uitbreiden met content, zowel historische als actuele content. Oo zullen we de functionaliteit...

Annulering ETDSC 2020 Dublin

Cancellation of the 2020 European Transplant & Dialysis Sports Championships After discussions between the Local Organising Committee in Ireland and the Presidential Committee of the European Transplant & Dialysis Sports...

Nieuw promotiemateriaal Transfit

TransFit wordt de vlag waaronder we het ‘Sporten na Transplantatie’ gaan onderbrengen. Over TransFit is veel te vertellen en dat gaan we de komende maanden ook doen. We hebben afgelopen maanden gemerkt dat de naam TransFit interesse wekt...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Peter Barendse
E-mailadres: barendse@sportentransplantatie.nl
Telefoonnummer: 06-21649597

“Ik ben in 2013 getransplanteerd. Ik zwom voor het eerst mee tijdens de World Transplant Games in Argentinië in 2015. In mijn dagelijks leven werk ik bij de Reddingbrigade Nederland.”

STEUN JIJ ONZE ZWEMMERS ?

Hier komt de mogelijkheid om per sport te doneren

< NU KOM JE NOG OP DE ALGEMENE DONATIEPAGINA >

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: <neem contact op>

KvK: 41194401

RSIN: 80207357

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench