WIELRENNEN

OVER WIELRENNEN

Het bestuur van de stichting Sport en Transplantatie (SET) heeft de intentie uitgesproken meer de breedte sport, dan alleen maar de wedstrijdsport, als uitgangspunt voor de SET te willen ondersteunen. Voor de wielerploeg, die vooral wedstrijd georiënteerd was, houdt dit in dat ook daar meer in de breedte gekeken gaat worden naar de deelnemers aan het fietsen. Het gaat niet alleen over racen en winnen maar ook over meedoen en een prestatie leveren die bij je past. Meer richting toertocht idee dan richting wedstrijden met de notie dat als je op een aanvaardbaar niveau kunt fietsen, ook kunt meedoen aan de WTG.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met je mogelijkheden als getransplanteerde. Overigens geldt voor deelnamen aan WTG en ETG dat daar wordt gereden in leeftijdsklassen ongeacht de transplantatie die je mocht hebben gehad.

Om tegemoet te kunnen komen aan de wensen van velen om samen ook aan toertochten te kunnen deelnemen is een samenwerkingsverband gestart met de Stichting Give & Live, dit is een aan het UMCG gelieerde stichting. De groep organiseert, elk jaar, ter voorbereiding van het tweejaarlijkse Transplantoux evenement (beklimming van de Mont Ventoux) vele toertochten. Je vindt deze informatie ook in de agenda

De afspraak is dat SET fietsers aan de tochten mogen deelnemen en andersom dat G&L fietser mee kunnen trainen met de SET groep. Over en weer deelnemen aan bijvoorbeeld de Transplantoux of de WTG kan alleen onder voorwaarden van lidmaatschap van de betreffende club en voor G&L geldt ook nog dat je in princiep getransplanteerd dient te zijn  in het UMCG.

WAAR EN WANNEER ?

Er worden her en der in het land (zie het programma) activiteiten gepland maar onze thuisbasis is de wielerbaan in Nieuwegein.  De trainingen starten meestal om 10 uur en duren met een lunch tot ongeveer 15 uur.

De toertochten vinden eveneens op verschillende plaatsen in Nederland plaats, zie ook daarvoor het programma. De starttijden verschillen afhankelijk van de plaats en duur / lengte van de geplande tocht.

VOOR WIE?

De fietsgroep van de SET is bedoeld voor iedereen die op een racefiets in meer of mindere mate uit de voeten kan. De kern activiteit is en blijft het voorbereiden op de wedstrijden die in het kader van het WTG (wereldkampioenschappen) en ETG (Europese kampioenschappen) worden gehouden en zijn in die zin vooral racefiets georiënteerd.

ONS ADVIES…

De trainingen en tochten die worden gehouden zijn niet bedoeld als ondersteuning voor je eigen fietsactiviteiten, je zult echt meer moeten fietsen dan alleen op die momenten. Voor deelname geldt verder dat je wel in het bezit moet zijn  van een racefiets en daar dus ook mee uit de voeten moet kunnen.

Snel kunnen rijden is geen directe vereiste maar je zult wel moeten kunnen laten zien dat wat in de mars hebt. Selectie voor WTG en ETG (in mindere mate) vereisen wel dat je redelijk tot goed uit de voeten moet kunnen. Voor toertochten geldt vooral dat je je zelf in goede conditie moet hebben gebracht.

WAT DOEN WE?

Naast fietsen op de racefiets kan er meerdere keren in het seizoen worden deelgenomen aan MTB activiteiten, staat eenmaal per jaar een fietsdag op de wielerbaan in Alkmaar op het programma en wordt eenmaal per jaar aandacht besteed aan op conditie en kracht gerichte trainingen.

Daarnaast hebben we voor de toerfietsers een groot aan bod van bijeenkomst waarbij samen met andere getransplanteerden  kan worden deelgenomen aan toertochten.

HET LAATSTE NIEUWS VAN WIELRENNEN

Nieuwe website TransFit

Welkom op de website van TransFit. Hij gaat op maandag 14 september van start. Gedurende het najaar van 2020 gaan we de website stap voor stap uitbreiden met content, zowel historische als actuele content. Oo zullen we de functionaliteit...

Annulering ETDSC 2020 Dublin

Cancellation of the 2020 European Transplant & Dialysis Sports Championships After discussions between the Local Organising Committee in Ireland and the Presidential Committee of the European Transplant & Dialysis Sports...

Nieuw promotiemateriaal Transfit

TransFit wordt de vlag waaronder we het ‘Sporten na Transplantatie’ gaan onderbrengen. Over TransFit is veel te vertellen en dat gaan we de komende maanden ook doen. We hebben afgelopen maanden gemerkt dat de naam TransFit interesse wekt...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Jakob Bos
Telefoonnummer: 06-12863210

“Ik ben longpatiënt (COPD) (geweest) en ben in december 2014 long getransplanteerd. Sindsdien kan ik weer fietsen en dat doe ik dan ook met veel overtuiging en plezier. Naast fietsen werk ik bij de politie in Noord Nederland.”

STEUN JIJ ONS WIELRENNEN ?

Hier komt de mogelijkheid om per sport te doneren

< NU KOM JE NOG OP DE ALGEMENE DONATIEPAGINA >

"IK WIL MIJN GRENZEN WEER ONTDEKKEN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: <neem contact op>

KvK: 41194401

RSIN: 80207357

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench