VOLLEYBAL

OVER VOLLEYBAL

Volleybal zit verankerd in de Nederlandse sportgeschiedenis. Wie herinnert zich niet de Olympische finale van Atlanta?! Het Nederlands Transfit Volleybalteam heeft ook een naam hoog te houden: Zo hebben de Nederlandse volleybalmannen -en vrouwen al flink wat medailles gewonnen bij diverse World Transplant Games!

Je leest het goed, mannen en  vrouwen. Wij zijn in de laatste zes jaar twee keer wereldkampioen en een keer vicewereldkampioen geworden.

En jazeker, bij het volleybalteam spelen we deze sport met een gemengd team. In ons gezellige team is er ruimte voor sport, humor, een luisterend oor  en willen we graag lekker volleyballen.

WAAR EN WANNEER ?

Het WTG volleybalteam traint altijd onder bezielende leiding van Erik Olthof op door onszelf afgesproken zondagen, gemiddeld 1x per 5 weken.

We verzamelen altijd rond het middaguur en sluiten af na het eten rond 1700, zodat iedereen met een voldaan gevoel en gevulde maag weer huiswaarts keert.

VOOR WIE?

Wil je gezellig mee komen volleyballen? Dat kan als je minimaal een jaar geleden getransplanteerd bent. We praten nu over beenmerg- of orgaantransplantaties.

Dus ben je na je revalidatie weer fysiek hersteld en mag je van je behandelend arts weer sporten, dan kun je de aanmelding bij de volleyballers insturen?

Verder hoef je alleen maar voldoende enthousiast te zijn al is natuurlijk enige ervaring met volleybal wenselijk. Neem gerust vrijblijvend contact op met de sportcoördinator.

WAT DOEN WE?

Het volleybalteam traint gemiddeld 1x per 5 weken. Direct na de World Transplant Games wat minder, en in aanloop naar een nieuwe wereldspelen bouwen we met z’n allen weer de intensiteit op.

ONS ADVIES…

Bewegen blijft belangrijk na transplantatie. Zowel voor het lichaam om weer vertrouwen te krijgen in je lijf na transplantatie, als voor de geest om lekker met collega-getransplanteerden te kletsen en even ergens anders mee bezig te zijn. Binnen ons team is er altijd begrip en ruimte wanneer je twijfels hebt over je eigen lichaam, we steunen elkaar hierin. We hebben allemaal heftige momenten meegemaakt, en daarom kunnen we ook heel fijn relativeren. Kom lekker eens mee sporten, en ervaar zelf wat je allemaal weer kan!

HET LAATSTE NIEUWS VAN VOLLEYBAL

Nieuwe website TransFit

Welkom op de website van TransFit. Hij gaat op maandag 14 september van start. Gedurende het najaar van 2020 gaan we de website stap voor stap uitbreiden met content, zowel historische als actuele content. Oo zullen we de functionaliteit...

Annulering ETDSC 2020 Dublin

Cancellation of the 2020 European Transplant & Dialysis Sports Championships After discussions between the Local Organising Committee in Ireland and the Presidential Committee of the European Transplant & Dialysis Sports...

Nieuw promotiemateriaal Transfit

TransFit wordt de vlag waaronder we het ‘Sporten na Transplantatie’ gaan onderbrengen. Over TransFit is veel te vertellen en dat gaan we de komende maanden ook doen. We hebben afgelopen maanden gemerkt dat de naam TransFit interesse wekt...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Rogier Veltrop
E-mailadres: veltrop@sportentransplantatie.nl

“Ik ben 40 jaar en woonachtig in het Brabantse Boxtel. Mijn genetisch hartfalen (LMNA mutatie) begon klachten te veroorzaken in 2007. Door de progressiviteit van de aandoening heb ik in 2014 een steunhart ontvangen en ben ik in de nazomer van 2015 getransplanteerd in het UMC Utrecht. In 2016 ben ik bij volleyballers van SET gekomen.

STEUN JIJ ONZE ATLETIEK ?

Hier komt de mogelijkheid om per sport te doneren

< NU KOM JE NOG OP DE ALGEMENE DONATIEPAGINA >

"SAMEN GEWOON WEER EEN PRESTATIE LEVEREN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: <neem contact op>

KvK: 41194401

RSIN: 80207357

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench