VOETBAL

OVER VOETBAL

Voetbal is in Nederland een grote, zo niet de grootste sport die beoefend wordt. Iedereen heeft het spelletje wel eens gezien en gedaan. Nederland heeft een groot aandeel in het hedendaagse voetbal. In de jaren 70 is door Rinus Michels en Johan Cruijff het totaalvoetbal ontstaan, met als gevolg dat Nederland een keer Europees kampioen is geweest en heeft maar liefst drie keer de finale van een Wereldkampioenschap gespeeld. Vier keer als je ook het Dames elftal meerekent

In december 2018 zijn er een aantal mensen  bij elkaar gekomen om een voetbaltak op te richten als nieuwste sport van TransFit. De eerste training van ons team was in sporthal ’t Gooi in Hilversum en het team bestond toen uit 7 spelers.

In augustus van 2019 hebben we deelgenomen aan de World Transplant Games in Newcastle. Hier stond voetbal voor het eerst op het programma. Spelend tegen landen die al enkele jaren bezig waren hebben we onze huid heel duur verkocht met een finaleplaats als resultaat. En net zoals het grote Oranje helaas een zilveren medaille gewonnen. Maar wat hebben we de rest van de wereld laten zien hoe goed dat we waren.

Niet alleen onze spelvormen en de prestatie, maar vooral de sportiviteit van ons team was niet onopgemerkt gebleven. Bij de prijsuitreiking door de grote baas van de WTGF zei dat hij we niet alleen het mooiste voetbal hadden maar ook het visitekaartje van het toernooi waren. En dat nemen ze nooit meer van ons af!

In oktober van 2019, dus een kleine 10 maanden verder, waren we inmiddels gegroeid naar 22 spelers. Dus ook met een transplantatie kan je lekker voetballen. Zij het met enkele afwijkende regels waarvan geen fysiek contact de belangrijkste is.

WAAR EN WANNEER ?

We trainen op diverse locaties in het land, waaronder bijvoorbeeld in Tilburg, Doetinchem, Amsterdam, Apeldoorn en Almere. Vaak proberen we bij een profclub te trainen.

We trainen over het algemeen op zondag. De Tijdstippen variëren van 12.00 uur tot 14.30 uur. We trainen ongeveer anderhalf uur per keer. 

VOOR WIE?

Binnen onze voetbalgroep is iedereen die getransplanteerd is welkom. Of je nu jong of oud bent, vrouw of man, goed of minder getalenteerd, het maakt niet uit. We bieden namelijk aan om deel te nemen aan de prestatiegerichte groep en een recreatieve groep, die ook deel kunnen nemen aan deze toernooien maar waar de focus op een ander niveau ligt.

Neemt niet weg dat ook deze groep zo hoog mogelijk wil eindigen en, en dat we het niveau van deze spelers/sters ook omhoog willen krijgen. Het is natuurlijk ook mogelijk om te switchen tussen de groepen.

Overigens staat plezier in de sport altijd bovenaan en dat is tijdens de trainingen en andere bijeenkomsten duidelijk te merken. Samen met de trainers, begeleiders en fysio’s zijn we een echte hechte groep die veel met elkaar lachen en er voor elkaar zijn als het even wat minder gaat. Daarbij moeten we onze supporters ook niet vergeten die ook bij de trainingen aanwezig zijn.

Kortom, kom eens kijken en trap een balletje mee. Wie weet ben jij wel de nieuwe Ruud Gullit of Marco van Basten van ons team.

WAT DOEN WE?

We hebben als doelstelling om maandelijks een training/wedstrijd af te werken. Vaak is er een planning gemaakt die ver vooruit is gepland zodat je weet wanneer je kan trainen. Omdat ons team uit heel Nederland komt vragen we dan ook om elke training aanwezig te willen zijn omdat we nu eenmaal niet wekelijks kunnen trainen.

In de opstartfase hebben we wat wedstrijden gespeeld in Nederland tegen reguliere teams met onze spelregels. Inmiddels zijn we met enkele andere landen bezig om internationale oefenwedstrijden te spelen, en daarnaast is er een WK waar we natuurlijk voor de Worldcup gaan.

Verder hebben we is het altijd gezellig bij onze trainingen en wedstrijden.

ONS ADVIES…

Mocht je interesse hebben om te komen voetballen, dan adviseren we je om een keer gratis (als je nog geen lid bent) mee te komen spelen. Dan kun je zelf zien hoe het er onderling aan toe gaat en of dat je jezelf in de groep vindt passen.

Scheenbeschermers zijn verplicht.
Dus heb je zin, stuur dan even een mail naar één van de coördinatoren!

HET LAATSTE NIEUWS VAN VOETBAL

Sport Awards Meierijstad: Jimmy Vorstenbosch uit Boskant wint publieksprijs

MEIERIJSTAD - De 19-jarige Jimmy Vorstenbosch uit Boskant kreeg voor zijn prestaties op voetbalgebied de publieksprijs van de Sport Awards Meierijstad, net als de titel Sporter met Beperking 2020. Vorstenbosch heeft drie...

Nieuwe website TransFit

Welkom op de website van TransFit. Hij gaat op maandag 14 september van start. Gedurende het najaar van 2020 gaan we de website stap voor stap uitbreiden met content, zowel historische als actuele content. Oo zullen we de functionaliteit...

Verhaal van Jimmy

"Nog geen training vergeslagen" Ik ben Jimmy Vorstenbosch, 20 jaar oud en drie keer nier getransplanteerd. De reden dat ik nierpatiënt ben is omdat ik urethra kleppen had waardoor ik in de buik van mijn moeder het vocht niet kon afdrijven...

Verhaal van Roald

"Er is weer zoveel mogelijk" Ik ben Roald Anderson en heb een levertransplantatie ondergaan toen ik 7 jaar oud was. De reden voor mijn transplantatie, kwam door een onbekend virus. Zelf had ik nog maar een paar dagen om te leven, maar...

Annulering ETDSC 2020 Dublin

Cancellation of the 2020 European Transplant & Dialysis Sports Championships After discussions between the Local Organising Committee in Ireland and the Presidential Committee of the European Transplant & Dialysis Sports...

Meer zien van het voetbal

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Robin Simons
E-mailadres: simons@sportentransplantatie.nl

“Robin Simons is sinds februari 2019 zeer bij de SeT betrokken, en sindsdien de vaste trainer/coach van het team. Zelf altijd met een voetbal in de weer geweest en kon een aardig potje ballen, zowel op het veld als in de zaal. Sinds zijn 15e is hij begonnen met training geven, en heeft alle leeftijdscategorieën getraind en zijn papieren hiervoor gehaald. Zijn trainingen zien er dan ook altijd netjes en verzorgd eruit, en hij laat ook iedereen in zijn of haar waarde.”


Naam
: Bob Rietbergen
E-mailadres: rietbergen@sportentransplantatie.nl

“Bob Rietbergen is één van de grondleggers van team. Samen met een 6-tal andere voetballers is hij gestart. Na zijn transplantatie vond hij het prachtig dat hij weer kon voetballen. Bob heeft veel werk verzet voor het team en samen met Frank Kuipers en Robin Simons het voetbal goed neergezet. Naast het voetbal is Bob graag op het water te vinden op zijn surfplank. Ook dit doet hij verdienstelijk en met heel zijn hart.”

STEUN JIJ HET VOETBAL ?

Hier komt de mogelijkheid om per sport te doneren

< NU KOM JE NOG OP DE ALGEMENE DONATIEPAGINA >

"WEER DEEL VAN EEN TEAM KUNNEN ZIJN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: <neem contact op>

KvK: 41194401

RSIN: 80207357

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench