TAFELTENNIS

OVER TAFELTENNIS

Net als veel sporten begon tafeltennis als een sociaal verzetje; het werd vermoedelijk voor het eerst gespeeld – met geïmproviseerd materiaal – ergens aan het einde van de 19e eeuw in Engeland. Sommige bronnen beweren dat het eerst gespeeld werd door Britse militairen in India of Zuid-Afrika en vervolgens meegenomen naar Engeland.

Nederland kent een aantal beroemde tafeltennissers en kan op hoog niveau meespelen. Maar wie heeft er niet op zijn vakantie of op de middelbare school een keer een batje vastgehouden.

Tafeltennis kan heel intensief zijn en dan bouw je een goede conditie op. Maar je kunt het ook op een recreatief niveau beoefenen en dan werkt het heerlijk ontspannend.

WAAR EN WANNEER ?

We trainen op diverse locaties in het land, waaronder bijvoorbeeld in Tilburg. We proberen over het algemeen zo centraal mogelijk voor iedereen te organiseren.

We trainen over het algemeen in het weekend. Vaak hebben we een ochtend of een middagsessie. We trainen dan ongeveer 2,5 uur per keer.

VOOR WIE?

Net als veel sporten begon tafeltennis als een sociaal verzetje; het werd vermoedelijk voor het eerst gespeeld – met geïmproviseerd materiaal – ergens aan het einde van de 19e eeuw in Engeland. Sommige bronnen beweren dat het eerst gespeeld werd door Britse militairen in India of Zuid-Afrika en vervolgens meegenomen naar Engeland.

ONS ADVIES…

Mocht je interesse hebben om te komen tafeltennissen, dan adviseren we je om een keer gratis (als je nog geen lid bent) mee te komen spelen. Dan kun je zelf zien hoe het er onderling aan toe gaat en of dat je jezelf in de groep vindt passen.

WAT DOEN WE?

Het streven is om, buiten de twee teambuildingdagen om minimaal zes en maximaal 12 keer per jaar te trainen. Een training is meestal twee keer anderhalf uur.
Er wordt van je verwacht dat je op alle trainingen aanwezig bent, overmacht natuurlijk daargelaten.
Verder vragen we van je dat als je lid bent van een tafeltennisclub, daar ook traint en het liefst ook competitie speelt.
Het is natuurlijk ook van groot belang dat je goed gemutst op de training komt, want na het sporten is gezelligheid bij de tafeltennissers zeer belangrijk.

HET LAATSTE NIEUWS VAN TAFELTENNIS

Nieuwe website TransFit

Welkom op de website van TransFit. Hij gaat op maandag 14 september van start. Gedurende het najaar van 2020 gaan we de website stap voor stap uitbreiden met content, zowel historische als actuele content. Oo zullen we de functionaliteit...

Annulering ETDSC 2020 Dublin

Cancellation of the 2020 European Transplant & Dialysis Sports Championships After discussions between the Local Organising Committee in Ireland and the Presidential Committee of the European Transplant & Dialysis Sports...

Nieuw promotiemateriaal Transfit

TransFit wordt de vlag waaronder we het ‘Sporten na Transplantatie’ gaan onderbrengen. Over TransFit is veel te vertellen en dat gaan we de komende maanden ook doen. We hebben afgelopen maanden gemerkt dat de naam TransFit interesse wekt...

OVER DE COÖRDINATOREN

Naam: Hesten Elisen
E-mailadres: elisen@sportentransplantatie.nl

“Mijn naam is Hester Elisen, en heb voor het eerst in 2017 meegedaan aan de WTG in Malaga. Daar heb ik brons en zilver gewonnen. Ik tafeltennis sinds 2012 in Tilburg in competitieverband. In maart 2013 heb ik een niertransplantatie gehad. In 2019 heb ik in Newcastle tijden de WTG wederom een zilveren en een bronzen medaille gewonnen.”

Naam: Robin Simons
E-mailadres: simons@sportentransplantatie.nl

“Ik ben Robin Simons en sinds 2019 ben ik zeer bij TransFit betrokken. Ik ben de trainer/coach van het transplantatie voetbalteam, maar ben sinds de WTG in Newcastle ook zeer betrokken geraakt met de tafeltennisgroep. Het is een mooie gevarieerde groep mensen waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. Samen met Hester regelen we het wel en wee van het tafeltennis.”

STEUN JIJ ONS TAFELTENNIS ?

Hier komt de mogelijkheid om per sport te doneren

< NU KOM JE NOG OP DE ALGEMENE DONATIEPAGINA >

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: <neem contact op>

KvK: 41194401

RSIN: 80207357

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench