BADMINTON

OVER BADMINTON

Badminton is een olympische sport die je speelt met een racket en een shuttle in een zaal, om zo geen hinder te ondervinden van wind of andere weersomstandigheden. Op elk niveau is het spel mogelijk. Voor jonge kinderen is het al lastig genoeg de shuttle te raken; fanatieke tieners en twintigers proberen elke training diep te gaan en iedere wedstrijd te winnen; voor dertigers en veertigers is badminton misschien dé manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen; en voor vijftigers en zestigers is deze sport wellicht vooral een gezelschapsmoment, een sport met weinig kans op blessures. Iedereen heeft zijn eigen redenen om van badminton te genieten.

Het wordt gespeeld in vijf disciplines: mannenenkel, damesenkel, mannendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel. In ieder onderdeel win je een wedstrijd door twee games tot 21 punten te winnen, maar wel met twee punten verschil. Bij de stand 29-29 wordt een winnend punt gespeeld. Het speelveld is ongeveer 6 meter breed en 13 meter lang. Het wordt in twee gelijke velden verdeeld door het net. In een rally kan je een punt maken door de shuttle in het veld van de tegenstander op de grond te krijgen. Beland de shuttle in het net of buiten het veld? Dan gaat het punt naar de tegenstander.

Shuttles zijn er in twee verschillende vormen: van ganzenveer en van nylon. De nylon shuttles zijn een goede instapshuttle. De verenshuttles worden vooral gebruikt door meer ervaren spelers. Rackets zijn er in verschillende prijsklassen. Ben jij een beginner? Dan is een racket van een paar tientjes al voldoende. De meer geoefende speler zal voor een duurder racket gaan.

Badminton bestaat uit veel verschillende aspecten, die tijdens de trainingen aan bod komen. Bij het slag en voetenwerk komt aanzienlijk veel techniek kijken. Tijdens wedstrijden draait het naast techniek ook om het toepassen van de juiste tactiek. Soms duren wedstrijden lang, waardoor een goede fysieke gesteldheid belangrijk is voor spelers. Daarom is het behoud of het ontwikkelen van een goede conditie zeer belangrijk.

WAAR EN WANNEER ?

Health center Hoenderdaal
Hoendersteeg 7
3972 NA Driebergen-Rijsenburg

Ongeveer eens per maand op zaterdag of zondag van 10:00-12:00 training. Naderhand gezamenlijk wat drinken.

VOOR WIE?

Ben jij opzoek naar een uitdagende en leuke sport om het sporten weer op te pakken of verder te groeien in het sporten na jouw transplantatie?

Je hoeft geen topsporter te zijn om plezier te beleven aan badminton. Het spel is namelijk op elk niveau mogelijk. Wil jij behendiger worden met de shuttle? Of ben jij zo fanatiek dat je graag iedere wedstrijd wind? Is het voor jou dé manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen of juist een gezelschapsmoment met lotgenoten?

Badminton is een sport met weinig kans op blessures en ieder heeft zijn/haar eigen redenen om van het badminton te genieten.

Kom gezellig een keer mee trainen.

ONS ADVIES…

Behalve bij ons komen trainen is ons advies om in jouw woonomgeving jezelf aan te sluiten bij een badmintonvereniging. Dit om de vaardigheden bij te houden en verder te ontwikkelen.

Daarnaast het advies om de conditie zo goed mogelijk op peil te houden, niet alleen voor het badminton maar voor de algehele gezondheid.

WAT DOEN WE?

taBinnen het badmintonteam wordt op meerdere niveaus getraind.

Zo zijn er de recreanten die graag hun vaardigheden bijschaven en op zijn tijd een wedstrijd willen spelen onderling.

En er zijn wedstrijdspelers, deze trainen om deel te kunnen nemen aan de Europese en wereldwijde kampioenschappen voor orgaan- en stamcelgetransplanteerden.

Elke training is anders, maar wel met doelgerichte oefeningen om de verschillende vaardigheden als snelheid, slag- en voetenwerk, tactiek, techniek en de conditie te verbeteren. Waarin er ruimte is om aan te geven waarmee jij aan de slag wil gaan om jezelf te verbeteren. De groep staat open voor input en opbouwende feedback om samen meer uit elke training te kunnen halen.

Verbondenheid en wederzijds respect is wat deze groep enthousiaste sporters zo uniek maakt. Een ieder weet de impact van een transplantie en voelt tijdens trainingen en wedstrijden begrip op momenten dat het juist wél of even iets minder gaat. Er is oog voor elkaar.

HET LAATSTE NIEUWS VAN BADMINTON

Nieuwe website TransFit

Welkom op de website van TransFit. Hij gaat op maandag 14 september van start. Gedurende het najaar van 2020 gaan we de website stap voor stap uitbreiden met content, zowel historische als actuele content. Oo zullen we de functionaliteit...

Annulering ETDSC 2020 Dublin

Cancellation of the 2020 European Transplant & Dialysis Sports Championships After discussions between the Local Organising Committee in Ireland and the Presidential Committee of the European Transplant & Dialysis Sports...

Nieuw promotiemateriaal Transfit

TransFit wordt de vlag waaronder we het ‘Sporten na Transplantatie’ gaan onderbrengen. Over TransFit is veel te vertellen en dat gaan we de komende maanden ook doen. We hebben afgelopen maanden gemerkt dat de naam TransFit interesse wekt...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Florinda Siep
E-mailadres: siep@sportentransplantatie.nl
Tel: 06 39 67 11 68

“Ik ben Florinda, nier-getransplanteerd en de coördinator van het badmintonteam. Lange tijd zocht ik naar een snelle en uitdagende sport, waarin ik mijzelf helemaal kon geven. Dit heb ik gevonden in het badminton. Sporten geeft mij energie, fit blijven is ontzettend belangrijk voor mij. Deelgenoot zijn van dit badmintonteam is bijzonder en geeft mij een blij gevoel.”

STEUN JIJ ONZE ATLETIEK ?

Hier komt de mogelijkheid om per sport te doneren

< NU KOM JE NOG OP DE ALGEMENE DONATIEPAGINA >

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: <neem contact op>

KvK: 41194401

RSIN: 80207357

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench