Selecteer een pagina

ATLETIEK

OVER ATLETIEK

Atletiek is de oudste sport van de mensheid. Het bestaat uit vele onderdelen die je kunt beoefenen. We kunnen deze onder verdelen in drie hoofdgroepen: loopnummers, springnummers en werpnummers. De beoefening van de atletiek is aan nauwkeurige regels gebonden. Bij onze stichting kunnen niet alle onderdelen worden beoefend dit met het oog op gezondheid, veiligheid en de keuze die we hebben gemaakt voor de onderdelen.

De onderdelen die wij wel trainen zijn de volgende: Sprint 100m, 200m en 400m, Loopnummers: 800m, 1500m en 5km. Werpnummers: balwerpen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen. En als laatste hebben we ook nog de springnummers: verspringen en hoogspringen. Om deze onderdelen goed te beheersen krijg je tijdens de training aanwijzingen en oefenstof van de trainers van TransFit.

En natuurlijk ben je vrij om te kiezen welke onderdelen je wilt beoefenen. Wij helpen je in ieder geval op weg om een goede keuze te maken. Natuurlijk zullen we je ook uitdagen om dat gene dat je traint eens op te meten of te kijken hoe snel je bent!

WAAR EN WANNEER ?

Trainingen worden gehouden bij Gooise Atletiek Club (GAC) Arena 103, 1213 NZ Hilversum.

Meestal op een zondag van 10.30 tot 12.30, ongeveer eens per maand.

In overleg met GAC , de atletiek vereniging van deze baan

VOOR WIE?

Voor getransplanteerde sporters of mensen die net zijn getransporteerd en die graag (weer) eens willen gaan sporten. Zij kunnen dit gaan doen met een groep sporters die het zelfde hebben meegemaakt en hun ervaringen met je kunnen delen. Dit maakt de drempel minder hoog omdat je met lotgenoten actief bezig gaat.

Wel verwachten wij dat je redelijk kunt bewegen en in rustig tempo kan hardlopen en of stevig wandelen. Dit maakt het makkelijker om bij ons te kunnen starten en mee te doen. Onze trainingsgroep bestaat uit sporters van verschillende leeftijden, niveau en specialisaties. En zij trainen met veel plezier.

Dus je kan altijd aansluiten!

ONS ADVIES…

Denk je na het lezen van deze informatie over atletiek dit lijkt me leuk. Neem dan de uitdaging aan en stuur ons een mail.

Wij nodigen je met veel plezier uit om eens kennis te maken met de atletieksport van TransFit. Samen kun je meer!

WAT DOEN WE?

De atletieksport heeft een bepaalde volgorde waarmee zij begint. Wij beginnen dan ook samen met een warming up. Daarbij komen allerlei oefeningen aan bod ter voorbereiding op de onderdelen die je gaat trainen.

Dat verschilt iedere keer per training. Natuurlijk houden we rekening met de weeromstandigheden. Want gezondheid is van groot belang. De groep splitst zich op in kleine groepjes die ieder een bepaald onderdeel gaat doen. Zoals werpen, springen, sprint of lopen.

De trainers geven dan ook aanwijzingen bij het onderdeel en helpen je op weg om het onderdeel te beheersen en te verbeteren. Als afsluiting doen de atleten een cooling-down en we ronden de training af.

HET LAATSTE NIEUWS VAN ATLETIEK

Verhaal van Sieb

DE JONGSTE VERTELT: Onze jongste sporter Sieb Stiemer heeft zijn verhaal op papier gezet. Het speciale aan dit verhaal is dat Sieb vandaag exact 10 jaar geleden the gift of life heeft mogen ontvangen. Wederom een topper en zijn verhaal....

Nieuwe website TransFit

Welkom op de website van TransFit. Hij gaat op maandag 14 september van start. Gedurende het najaar van 2020 gaan we de website stap voor stap uitbreiden met content, zowel historische als actuele content. Oo zullen we de functionaliteit...

Verhaal van Erik

"Sport is mijn lust en mijn leven "Ik ben Erik Paalvast, 56 jaar, 29 jaar getrouwd met Terry, drie prachtige zonen, een lieve schoondochter en twee kleinkinderen, mijn oogappeltjes." De diagnose Toen ik ruim 30 jaar geleden bij de...

Verhaal van Mario

"Sporten is mijn uitlaatklep" Ik ben Mario Lefevere, 59 jaar en ben nierpatiënt sinds 2000 en ontving in 2003 een postmortale nier. De oorzaak van mijn nierfalen is nooit bekend geworden. Wat ik nog weet is dat ik vrijdag nog aan het werk...

Annulering ETDSC 2020 Dublin

Cancellation of the 2020 European Transplant & Dialysis Sports Championships After discussions between the Local Organising Committee in Ireland and the Presidential Committee of the European Transplant & Dialysis Sports...

OVER DE COÖRDINATOR

Naam: Rick Westerdaal
E-mailadres: westerdaal@sportentransplantatie.nl

Al sinds mijn 8e jaar doe ik aan atletiek. Na mijn niertransplantatie in 2009  heb ik mij in 2010 aangemeld bij de Stichting Sport en Transplantatie waar ik met veel plezier en enthousiasme de trainingen volg.”

STEUN JIJ ONZE ATLETIEK ?

Hier komt de mogelijkheid om per sport te doneren

< NU KOM JE NOG OP DE ALGEMENE DONATIEPAGINA >

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: <neem contact op>

KvK: 41194401

RSIN: 80207357