DE SPORTCOÖRDINATOR VAN TRANSFIT

WE ZOEKEN JOU?

Ben jij een gepassioneerde (aankomend) sportcoördinator die op zoek is naar een uitdagende rol in de sportwereld? Zie jij het als een belangrijke taak om een veilige en inclusieve omgeving te creëren en hun algehele gezondheid en welzijn kunnen verbeteren? 

Wil jij een verschil maken in het leven van getransplanteerden en hen helpen hun fysieke en mentale gezondheid en welzijn te verbeteren door middel van sport en bewegen? 

Heb je uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden, evenals een passie voor het verbeteren van het leven van anderen door middel van sport en bewegen? Ben je in staat om te werken in een team en samenspel met je collega’s te organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

DE TAAK EN ROLLEN

Een sportcoördinator voor getransplanteerden heeft bij TransFit als taak om het sport- en beweegprogramma voor getransplanteerden mee te ontwikkelen, te organiseren en te coördineren. Daarnaast hebben de sportcoordinatoren een belangrijke rol om het collectieve belang van de stichting en of het TransFit-programma te bewaken en dat in samenspel het groter belang blijven uitleggen, uitvoeren en versterken.

Hier zijn enkele specifieke taken die de sportcoördinator kan uitvoeren:

  1. Ontwikkeling van het programma: De sportcoördinator ontwikkelt het programma van de desbetreffende sport en weet hierbij doelstellingen en richtlijnen vast te stellen die in lijn zijn met de doelen en reglementen van de stichting. Het programma en of specifieke projecten worden met het bestuur, en in het bijzonder met het bestuurslid Sport, afgestemd. Hierbij kan de sportcoördinator rekening houden met de specifieke behoeften en beperkingen van getransplanteerden. 
  2. Promotie en werving: De sportcoördinator werft spelers en staf door het programma te promoten via diverse social media-kanalen. De sportcoördinator werkt samen met lokale transplantatiecentra en andere zorginstellingen om sporters te werven en te informeren over het sportprogramma. Dit kan onder meer het bijwonen van gezondheidsbeurzen, het geven van presentaties en het verspreiden van informatie omvatten.
  3. Coördinatie van het team: De sportcoördinator zorgt voor de coördinatie van het team door het organiseren van trainingen, wedstrijden, multisportdagen, de landelijke TransFit sportdag en andere activiteiten. Daarnaast zorgt de sportcoördinator ook voor de juiste uitrusting en faciliteiten. 
  4. Coaching en begeleiding: De sportcoördinator begeleidt en coacht spelers tijdens trainingen en wedstrijden. Hierbij kan de sportcoördinator rekening houden met de fysieke en mentale beperkingen van de spelers.
  5. Medische supervisie: De sportcoördinator zorgt voor medische supervisie door het werken met medische professionals om de gezondheid en veiligheid van de spelers te waarborgen. Dit kan onder meer het opstellen van richtlijnen voor medische screening en noodprocedures.
  6. Financiën en fondsenwerving: De sportcoördinator is ook verantwoordelijk zijn voor het beheer van het budget en het organiseren van fondsenwervingsactiviteiten om de kosten van het team en het programma te dekken. Ook de stichtingsdoelen zullen (deels) mede ondersteunt dienen te worden. Daarnaast zal de sportcoördinator ook de teamleden motiveren hier een rol in te spelen.

Kortom, de sportcoördinator voor getransplanteerden is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van een veilig, inclusief en uitdagend sport- en beweegprogramma voor getransplanteerden, evenals het bieden van de nodige ondersteuning en begeleiding om hun fysieke en mentale gezondheid en welzijn te verbeteren en het bewaken van de financiele stabiliteit van primair het team en secundair het algemeen belang van de stichting.

"Onze taak? Om een veilige en inclusieve omgeving te creëren waarin getransplanteerde sporters kunnen deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten, plezier hebben en hun fitheid kunnen verbeteren."