Laden Evenementen

« Alle Evenementen

5K ANYWAY 2021

28 mei - 5 juni

€25,00

EEN GROOTS INTERNATIONAAL EVENT

De 2021 World Transplant Games in Houston (VS) niet door. Dat betekent helaas ook dat we elkaar als Transplant Gemeenschap vier jaar niet ontmoeten. Ook missen we zo een gelegenheid missen om de betekenis van sport na transplantatie voor onze gezondheid te promoten, om onze donoren te eren en om aandacht te vragen voor het belang van orgaandonatie.

Als alternatief heeft het team in Houston samen met de WTGF een bijzonder internationaal online event ontwikkeld; 5K ANYWAY 2021. Meer daarover kun je lezen op de website WTG2021 – May 28 – June 5 2021.  De organisatie hoopt drie belangrijke doelen te bereiken:

• Het grootste online sportevent met getransplanteerden te organiseren (ruim 12.000 deelnemer, waarvan velen voor de eerste keer)
• Toch elkaar op een bepaalde manier te ontmoeten, daarvoor komen er online events die week
• Een wereldwijde indruk achter te laten.

Het is de bedoeling om in de week van 28 mei tot 4 juni 2021 alle deelnemers op de een of andere manier vijf kilometer afleggen. Dat mag als individu, maar ook als team. De manier waarop je die vijf kilometer aflegt mag je zelf bedenken. Alles is toegestaan. In die week zal er ONLINE veel aandacht worden besteed aan hoe iedereen op de wereld dit heeft ingevuld. (12.000 keer 5 kilometer is ongeveer de wereld rond). Dus 5.000 meter zo snel mogelijk, of elke dag vijf kilometer, of als team of elk in het team 5.000. Het mag met elke sport, dus zwemmen, fietsen, hardlopen of wandelen. Maar het mag ook origineler, door bijvoorbeeld 5.000 meter te darten (dat is 2100 keer gooien), of penalty’s nemen (reken zelf maar uit) of golfballen slaan. Als je het maar kunt uitleggen, gebruik je fantasie.

Omdat de 5K ANYWAY bedoeld is om aandacht te vragen staat de inschrijving ook open voor deelnemers die geen lid van Sport en Transplantatie zijn. Je hoeft niet eens getransplanteerd te zijn, als je jezelf maar betrokken voelt bij Orgaandonatie en het leven na een Transplantatie. Wij gaan daar als met het TransFit programma aan mee doen en je kunt je daarvoor inschrijven als deelnemer van TEAM NETHERLANDS. Deelname kost 25 dollar, dat deels gebruikt wordt om de organisatorische en promotie kosten te dekken en deels om geld bijeen te brengen voor een goed doel (daarvoor kun je ook extra doneren). Wij roep je daarom op om:

• Je in te schrijven
• Een mooie manier te bedenken om 5 kilometer af te leggen
• Dit initiatief te promoten bij iedereen die je kent.

Wij gaan dit ook onder de aandacht brengen van de transplantatiecentra. Want ook zij mogen meedoen. Jij kunt dat natuurlijk ook doen als je binnenkort weer op controle moet. Ook zullen we dit evenement op sociale media bekend maken om meer deelnemers te trekken. Dat brengt ook TransFit meer onder de aandacht. Daarvoor zullen we ook de landelijke media benaderen.

Het allerleukste is dat er voor elke 10 inschrijvers een speciale TX Teddy Bear beschikbaar komt voor een jonge transplantatie patiënt. Wij willen er zoveel mogelijk beschikbaar zien te maken en naar Nederland halen om ze hier uit te reiken.

DOE JIJ MEE AAN DE 5K ?

Inschrijven kan via deze link : 5K AnyWay Online Registration

Gegevens

Begin:
28 mei
Einde:
5 juni
Kosten:
€25,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://wtg2021.com/

Organisator

WTG 2021 Houston
Site:
https://wtg2021.com/
DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench