EEN VRIJWILLIG BESTUUR

STICHTING SPORT EN TRANSPLANTATIE

Sport en Transplantatie is een stichting die orgaandonatie en sporten na een transplantatie wil bevorderen.  In Nederland zijn ongeveer twintigduizend getransplanteerden voor wie sport kan helpen bij herstel na een orgaan- of (allogene) stamceltransplantatie.

Door middel van sporten en het zoeken van publiciteit proberen de leden van Sport en Transplantatie twee doelen te bereiken:

  • Het bevorderen van registratie voor orgaandonatie door inzet en prestaties te laten zien wat een transplantatie betekent in een leven en door een gezonde levensstijl hun bijzondere geschenk van een donororgaan of ontvangen stamcellen te koesteren.
  • Door inzet en prestatie proberen de sporter recent getransplanteerden te inspireren en aan te moedigen op de weg van herstel na een transplantatie om zo de kwaliteit van leven te bevorderen.

Sport en Transplantatie wordt geleid door een klein bestuur dat bestaat uit vrijwilligers die persoonlijk weten wat transplantatie betekent. Samen zoeken zij naar mogelijkheden om sporten voor alle twintigduizend orgaan- en stamcelgetransplanteerden in Nederland gemakkelijker  te maken.

Jos Grob | Voorzitter

Jos heeft in 2016 een stamceltransplantatie gehad en beoefent de golfsport. Jos geeft in het dagelijks leven training in leiderschap. Behalve voorzitter is hij ook belast met het organiseren van sponsoring.

Ludwina Burgman | Secretaris en ledencontact

Ludwina is moeder van Damon en Justin. Damon kreeg in 2006 een lever-transplantatie en is een van onze jeugdatleten. Naast het secretariaat houdt Ludwina ook een oogje op het wel en wee van onze leden.

Bart Hartman | Penningmeester

Bert is de vader en donor van Tim. Tim kreeg van hem in 2011 een donornier en is een van de wielrenners en een triatleet. In zijn dagelijks leven is Bert leerkracht wiskunde op een HAVO. Hij fietst regelmatig met zijn zoon.

Ruurd Valkenburg | Sportzaken

Ruurd kreeg in 2002 een donornier van zijn moeder en is een golfer. Binnen Sport en Transplantatie coördineert hij het TransFit programma, waarin alle sportactiviteiten en evenementen plaatsvinden. Ruurd is ondernemer in de ICT branche.

Peter van Maurik | PR en Externe relaties

Peter kreeg in 2015 een donorhart en is een van de wedstrijdzwemmers. Hij was tot voor kort officier bij de Koninklijke Marine en is nu schrijver van boeken. Hij bewaakt de communicatie vanuit sport en Transplantatie en legt contacten met andere organisaties om daarmee samen te werken.

De Sportcommissie

Sport en Transplantatie heeft een sportcommissie waarin de tien coördinatoren o.l.v. Ruurd afspraken maken over het organiseren van de sport en activiteiten.

Wanneer er een ploeg naar de WTG of ETDSC gaat bepalen zij de selectiecriteria.

Op dit moment heeft deze commissie opdracht om ideeën en initiatieven te ontwikkelen om het TransFit programma verder inhoud te geven.

De Jeugdcommissie

Sport en Transplantatie wil een aparte commissie opzetten voor jeugd- en jongvolwassen sporters.

Het krijgen van een donororgaan of stamceltransplantatie is al vrij ingrijpend, maar voor jonge mensen nog veel meer. Veel van hen hebben nog nooit kunnen sporten.

Dit is een aparte doelgroep en deze commissie is bezig te kijken hoe aan de behoefte van deze groep kan worden voldaan.

De COMMS commissie

Om TransFit goed te promoten is er een  commissie voor communicatie.

Het is de taak van deze commissie de verhalen van onze sporters en de positieve effecten van sport na transplantatie zo breed mogelijk te verspreiden.

Met onze verhalen willen we andere getransplanteerden inspireren, laten zien wat transplantatie doet en laten zien dat wij onze “Gift of LIfe” koesteren.

"IK KAN EN WIL WEER PRESTEREN"

Stichting gegevens

Stichting Sport en Transplantatie

Adres: Neem contact op

KvK: 41194401

RSIN: 80207357

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench
%d bloggers liken dit: