Selecteer een pagina

EEN VRIJWILLIG BESTUUR

Alternatief ontwerp pagina

STICHTING SPORT EN TRANSPLANTATIE

Stichting Sport en Transplantatie heeft 2 doelen:

  • Orgaandonatie stimuleren,
  • Sporten na een transplantatie  bevorderen.

Stichting Sport en Transplantatie wil laten zien wat orgaandonatie betekent voor de kwaliteit van leven.
Ze wil de registratie voor orgaandonatie bevorderen door inzet en prestaties van sporters te laten zien na een transplantatie.

Sporters die getransplanteerd zijn proberen pasgetransplanteerden te inspireren en aan te moedigen op de weg van herstel na een orgaantransplantatie of (allogene) stamceltransplantatie.

In Nederland zijn ongeveer twintigduizend getransplanteerden voor wie sport goed kan zijn.  Sport en Transplantatie zoekt naar mogelijkheden om het sporten voor alle orgaan- en stamcelgetransplanteerden in Nederland gemakkelijker  te maken.

Sport en Transplantatie heeft een klein bestuur dat bestaat uit vrijwilligers die persoonlijk weten wat transplantatie betekent.

Jos Grob | Voorzitter en organisator sponsoring

In 2016 heb ik een stamceltransplantatie gehad en daardoor ben ik bij Sport en Transplantatie gekomen.
Ik beoefen hier de golfsport. In het dagelijks leven geef ik training in leiderschap.  Naast het voorzitter zijn ben ik ook bezig met het organiseren van sponsoring.

Ludwina Burgman | Secretaris en ledencontact

Ik ben de moeder van Damon en Justin. Damon kreeg in 2006 een lever-transplantatie en is nu één van de jeugdatleten van SET (Stichting Sport en Transplantatie. Het hardlopen is zijn favoriete onderdeel.
Naast het secretariaat hou ik ook een oogje op het wel en wee van onze leden.

Bert Hartman | Penningmeester

ik ben de vader en nierdonor van Tim. Tim kreeg in 2011 mijn nier als donornier. Tim is een wielrenner en triatleet.
In het dagelijks leven ben ik leerkracht wiskunde op een HAVO?VMBO-t.
Tim en ik fietsen regelmatig een rondje op de racefiets.

Robin Simons| Sportzaken

Ondanks dat ikzelf niet getransplanteerd ben, ben ik sinds februari 2018 wel betrokken bij de stichting Sport en Transplantatie . Ik mag de trotse trainer/coach van het voetbalteam zijn. De mensen binnen de stichting voelt als een grote familie waarbij iedereen enorm veel respect voor elkaar heeft. Een reden voor mij om mijzelf nog meer in te zetten voor deze mooie groep mensen. Ik heb er enorm veel zin in om deze “familie” nog groter te maken.

Peter van Maurik | PR en externe relaties

Ik kreeg in 2015 een donorhart. Nu ben ik één van de wedstrijdzwemmers bij Sport en Transplantatie. Tot voor kort was ik officier bij de Koninklijke Marine en nu ben ik schrijver van boeken. Ik bewaak de communicatie vanuit sport en Transplantatie en leg contacten met organisaties om samen te werken.

De Sportcommissie

De tien coördinatoren van de sporten vormen samen de sportcommissie. Zij maken onder leiding van Ruurd afspraken over het organiseren van hun sport en de activiteiten.

Voor de WTG (World Transplant Games) of ETDSC (Europese transplant- en dialysespelen) bepalen zij de selectiecriteria voor hun sport.

De commissie heeft nu als opdracht ideeën en initiatieven te ontwikkelen om het TransFit programma verder inhoud te geven.

De Jeugdcommissie

Sport en Transplantatie wil een commissie opzetten onder leiding van Ludwiena voor jeugd- en jongvolwassen sporters 

Het krijgen van een donororgaan of stamceltransplantatie is  ingrijpend. Voor jonge mensen geldt dit nog veel meer. Veel van hen hebben nog nooit kunnen sporten.

Dit is een aparte doelgroep en deze commissie wil bekijken hoe aan de behoefte van deze groep kan worden voldaan.

De COMMS commissie

Het is de taak van deze commissie om de verhalen van onze sporters en de positieve effecten van sport na transplantatie zo breed mogelijk te verspreiden door het in de publiciteit te brengen.

Met deze verhalen willen we andere getransplanteerden inspireren, laten zien wat transplantatie doet en laten zien dat wij onze “Gift of Life” koesteren.

"IK KAN EN WIL WEER PRESTEREN"

Stichting gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij

TRANSFIT FOLDER

%d bloggers liken dit: