ATLETIEK

OVER ATLETIEK

Atletiek is de oudste sport van de mensheid. Het bestaat uit vele onderdelen die je kunt beoefenen. 
De atletiekonderdelen die we bij TransFit beoefenen zijn:
* kogelstoten – discuswerpen – speerwerpen – balwerpen
* verspringen – hoogspringen
* sprinttraining 100m – 200m – estafette
* looptraining 400m – 800m – 1500m

Om deze onderdelen goed te beheersen en je te ontwikkelen, krijg je tijdens de training aanwijzingen en oefenstof van de trainers van TransFit.

Je kiest welke onderdelen je gaat beoefenen. Wij kunnen je helpen om een goede keuze te maken en natuurlijk zullen we je ook uitdagen!

WAAR EN WANNEER ?

Trainingen worden gehouden bij Gooise Atletiek Club (GAC) Arena 103, 1213 NZ Hilversum.

Wij trainen ongeveer eens per maand op zondag van 10.30 tot 12.30, in overleg met GAC, op de baan van deze atletiekvereniging.

VOOR WIE?

 Atletiek is er voor getransplanteerden die al sporten of graag willen gaan sporten. Wel wordt er verwacht dat hij/zij:

– redelijk kan bewegen
– in rustig tempo kan hardlopen of stevig wandelen

Daarnaast wordt aangeraden:
– te proberen je basis te verbeteren
– je aan te sluiten bij een lokale atletiekclub
– zelf minimaal 2x per week actief te bewegen (fietsen, hardlopen, sportschool, ..)

Onze trainingsgroep bestaat uit sporters van verschillende leeftijden, niveaus en specialisaties. Plezier in trainen staat voorop.

Je kan altijd een keer aansluiten, meld je aan via de link!

ONS ADVIES…

Neem contact op via de link hieronder om een keer mee te doen, een paar sportschoenen en sportkleding, meer is niet nodig.

Wij nodigen je uit om mee te doen, samen kun je meer!  

WAT DOEN WE?

Reguliere training:
1. Warming-up: inlopen, loopscholing, oefeningen
2. Technische nummers en loopnummers
3. Cooling-down: uitlopen en rekken

De groep splitst zich na de warming-up op in kleine groepjes die een atletiek-onderdeel gaan doen.
De trainers geven aanwijzingen bij het onderdeel en helpen je op weg om het onderdeel te beheersen en te verbeteren. Als afsluiting doen de atleten een cooling down en we ronden samen de training af.

Tijdens de wintertrainingen verschuift het accent van de technische onderdelen naar kracht- en duurtraining; daarbij wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden. Bij onweer en gladheid kunnen trainingen worden afgelast.

HET LAATSTE NIEUWS VAN ATLETIEK

Nieren tot spieren actie voor Triathlon

Binnenkort is Tim 10 jaar getransplanteerd! Om dat te vieren gaat hij op 4 december 10 uur fietsen voor de TransFit Triatlon. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, wordt gebruikt om het triathlon team binnen TransFit een goede start te...

ETDSC 2022 in Oxford (UK)

Het LOC heeft een aantrekkelijk programma opgesteld in de bijzondere omgeving van het middeleeuwse Oxford. Rijk aan tradities en cultuur. In bijgaand document staat alle informatie zoals die nu bekend is. Ongetwijfeld zullen er in de...

Steun van de Dirk Kuyt Foundation

De Dirk Kuyt Foundation gaat het TransFit programma de komende jaren als sponsor ondersteunen. Wij zijn daar als stichting enorm blij met deze steun in de rug. De Dirk Kuyt Foundation heeft als doel sport bereikbaar te maken voor mensen...

Atleet Rick in de Media

Transfit sporter Rick Besijn heeft zijn verhaal verteld in de Stentor. Rick is recent weer lid geworden van Sport en Transplantatie na een lange blessure. Hij kreeg in 2013 twee nieuw longen en is één van onze atleten. In heeft hij 2018...

ETDSC Oxford 2022

We monitoren als Sport en Transplantatie de ontwikkelingen rondom de Europese Spelen (ETDSC) via Jan Folkers, onze vertegenwoordiger bij de ETSDF. Bij deze zijn terugkoppeling over de afgelopen periode. Stand maart 2021 Of de ETDSC 2022...

OVER DE COÖRDINATOR

NaamAd Verweij.
Na mijn transplantatie wilde ik weer gaan sporten en heb ik voor atletiek gekozen.  Ik train twee keer per week bij AV Trias in Heiloo en daarnaast ook met veel plezier tijdens onze maandelijkse training in Hilversum. Met de functie als coördinator atletiek wil ik proberen mijn steentje bij te dragen om te zorgen dat we zo optimaal mogelijk kunnen trainen. Dit voor éénieder op zijn of haar eigen niveau met de uitdaging te verbeteren, binnen zijn of haar mogelijkheden in combinatie met plezier en inzet.

Neem contact op met Ad over Atletiek

4 + 9 =

STEUN JIJ ONZE ATLETEN ?

Kies bij project “Atletiek”

Bedrag

"NOOIT GEDACHT ZOIETS NOG TE KUNNEN MEEMAKEN"

TRANSFIT FOLDER

Gegevens
Stichting Sport en Transplantatie
Adres: Neem contact op
KvK: 41194401
RSIN: 80207357

Deze website is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij

en

%d bloggers liken dit: