LOON NAAR WERKEN

Nadat enkele keren de wedstrijd was verzet vanwege corona was het gisteravond 10 september zover. Eindelijk mocht de wedstrijd tegen de artsen gespeeld worden.

Er is heel veel tijd en effort in deze wedstrijd gestoken met als klapper dat we in onze nieuwe flitsende tenues mochten spelen. FlexLeaseCompany.nl was bereid gevonden om ons in het nieuw te steken en daar zijn we megatrots op.

FC Lienden was weer onze gastheer en de weergoden waren ons goedgezind.
We begonnen met een lekkere kop soep met broodjes die samen met onze tegenstander werd genuttigd, om ons vervolgens om te kleden. Ondertussen werden door ons promotieteam sleutelhangers, bloemstukken, makarons en loten verkocht aan de toeschouwers waardoor we een mooie opbrengst hebben opgehaald voor ons team. Iedereen ontzettend bedankt hiervoor. Daarnaast had het lokale winkelcentrum Timmer mooie prijzen voor de loterij geregeld. Zonder al deze mensen, toeschouwers, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die ik vergeet was deze avond niet mogelijk geweest.

Na een foto gemaakt te hebben in ons mooie nieuwe tenue en een foto samen met de artsen kon de wedstrijd beginnen.  De eerste helft verliep zoals we gewend zijn en overigens de tweede helft ook. De eerste helft mooie momenten, aanvallen en veel kansen van “ons oranje”, maar de bal ging maar één keer in het doel van de artsen. De artsen vonden op hun beurt 2x doel in de eerste helft. Kortom, een mooie opgaande strijd in een snel en hoog tempo op en neer golvende eerste helft.
De tweede helft werd er van onze kant nog steeds goed gespeeld, enkele kansen werden gemist maar we maakten 3 heel mooie doelpunten. De artsen waren conditioneel beter en dat bracht de eindstand dan ook in hun voordeel op 8-4. Een afgang, nee zeker niet!! We verkopen onze huid altijd duur en we weten dat we tegen normale teams dit beeld veelal zien. En zeker geen afgang omdat we de wereld weer hebben laten zien wat er na een transplantatie weer mogelijk is. Bewegen en sporten op het eigen niveau van iedereen. Het onderling respect was enorm en daar kunnen heel wat voetballers en scheidsrechters een voorbeeld aan nemen.

Na de wedstrijd werd de Transplantatie Cup overhandigd aan het winnende team en deed Frank van het artsenteam een woordje waar veel mensen kippenvel van kregen. Na deze overhandiging en de mooie speech werd de loterij voltooid. Hierna sloten we met elkaar een mooie avond af met een hapje en een drankje.

Heel de avond was het droog tot op het moment dat ik met Marco v Eliveld het licht uitdeed bij FC Lienden. Toen kregen we 30 seconden een fikse bui. Zeiknat werden we, maar dat was het waard.
Ik kan het blijven zeggen en ik doe het gewoon nog een keer:

WAT BEN IK TROTS DAT IK DIT TEAM MAG TRAINEN EN COACHEN!!!!

O ja, volgend jaar staat de wedstrijd weer in de agenda en artsen, namens ons en alle families en vrienden bedankt! Zonder jullie en de donoren was deze wedstrijd er nooit geweest!