Donderdag 17 juni was het TransFit Golfteam te gast op de mooie baan “De Hoge Kleij” te Leusden.

Deze mooie bosbaan, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug, was een uitdaging voor dit team, waarvan er een paar met echt goede resultaten van de baan af kwamen.

Deze keer bestond de groep uit 12 getransplanteerden, 2 mensen die bij leven een nier gedoneerd hebben en nog 8 familieleden of vrienden die alles van dichtbij meegemaakt hebben, het proces van ziek worden, wachten op de transplantatie, herstellen en dan weer fit geworden zijn. Vandaar ook de naam TransFit.

Yvette Draisma is coördinator van TransFit Golfteam, (en tevens lid van de Hoge Kleij), dat een onderdeel is van de Stichting Sport en Transplantatie.
Dit team speelt 6-7 keer per jaar ergens in Nederland, vaak op de homecourse van een van onze golfers.
Onze missie is om zoveel mogelijk mensen na een orgaantransplantatie weer aan het bewegen en aan het sporten te krijgen.

Golf is hier een mooie sport voor. Je kan al heel snel weer een paar holes lopen en in het begin heb je de mogelijkheid om in een handicart te zitten en daardoor toch de 9 of 18 holes te kunnen spelen.

Het was donderdag erg warm, vandaar dat een aantal golfers in de handicarts zaten en anderen hun paraplu als parasol gebruikt hebben. De paraplu van Nico vloog van de kar af, Nico er achteraan, maar dat vond zijn hamstring niet zo leuk, dus moest Nico jammer genoeg de 2e helft op het terras doorbrengen ipv in de baan. Gelukkig gaat het nu al weer wat beter.

Veel drinken en goed insmeren, pet op en verder genieten van de baan en het mooie weer.

 

Tussendoor werd er een lekker hapje en een drankje geserveerd en naderhand was het heerlijk met een drankje en diner toeven op mooiste terras van Amersfoort/Leusden met uitzicht op de baan.

Ook konden wij weer een nieuw lid in ons team verwelkomen, Welkom Remi Schrijver, leuk dat jij met ons mee gaat doen.

Iedereen was blij om elkaar weer in goede gezondheid te zien en  blij dat er weer bij gekletst kon worden.

De volgende bijeenkomst is in juli, dan zijn wij te gast bij de Amsterdamse Golfclub.
Yvette Draisma

De uitslag.

      1.  Martijn Nobel 37 stbf.
  1.  Lydia 37 stbf.
  2.  Ruurd Valkenburg 36 stbf

De Longest:      Sanne Gijsbers en John Mossel
De Neary:         Victor Wijs

%d bloggers liken dit: