Bij binnenkomst bij de trainingsvelden van Terweijde was het al snel duidelijk dat de familie Pothuizen bij v.v. Vriendenschaar bekend is. Door de ouderen die de velden bijhouden werd Arjan Pothuizen enthousiast begroet. Hij schopte het tot het eerste elftal en ook vader en opa waren op diverse fronten actief voor de club. Wat de meesten niet weten is dat Arjan te maken kreeg met een levensbedreigende leverziekte die zijn leven volledig op de kop zette.

Culemborg: In 1985 werd vastgesteld dat hij leed aan PSC, een toen nog onbekende leverziekte, waar niets aan te doen was. Ondanks de voortdurende vermoeidheid zat Arjan niet bij de pakken neer. Hij verruilde zijn actieve voetbalcarrière voor het jeugd trainerschap en trainde met veel passie de jeugd onder 17 van Vriendenschaar en later die van Focus.

Overlijden op wachtlijst

Pothuizen: ‘Ik was blij dat ik wat kon doen en voelde mij in die tijd een halve jongerenwerker, het werken met jongeren met korte lontjes ging mij goed af en ik heb een mooie tijd gehad. Helaas ging mijn conditie zienderogen achteruit.” Rond 2015 werd de situatie dusdanig ernstig dat Marco naar Rotterdam ging om mogelijk in aanmerking te komen voor transplantatie. Pothuizen: “Je komt dan op de wachtlijst en als je weet dat er meer mensen overlijden op de wachtlijst dan tijdens de operatie, leef je tussen hoop en vrees. December 2016 kwam het verlossende bericht, “We hebben een geschikte donor. Deze donor bleek een 65-jarig man die ik eeuwig dankbaar blijf.” Dit zette Arjan aan om de nieuwe donorwet te promoten en roept nabestaanden op, in de geest van de overledene,

Klik hier voor het gehele artikel.