Informatie over COVID 19

Informatie over COVID na transplantatie vinden is niet eenvoudig. Gelukkig stuurt het UMCG stuurt regelmatig informatiebrieven naar haar getransplanteerden met interessant nieuws. Hierin vind je onder andere de eerste ervaringen over de effecten van Covid19 op mensen met een donorgaan.

Deze informatiebrief kun je op de website van het UMCG vinden. Wij raden hem van harte aan. In deze brief staat onder andere dat mensen met een niertransplantatie, vooral als zij wat ouder zijn, een hoger risico lopen op complicaties bij het krijgen van Covid19. Voor andere organen is dat tot nu toe nog niet aangetoond. Ook voor stamcel getransplanteerden is er nog geen duidelijk beeld.

Het is in algemene zin natuurlijk wel verstandig om te blijven sporten of bewegen. Hoe fitter je bent hoe beter. Het blijft echter verstandig om je scherp te houden aan de veiligheidsregels zoals afstand houden, handen wassen, mondkapjes en het vermijden van drukke plaatsen.

Bij twijfel natuurlijk altijd contact opnemen met je arts.

Walk en Talk ook in het UMCG

wandelen na transplantatie

Zo begint het herstel

In deze informatiebrief staat ook een leuk artikel over de eerste wandeling van Walk&Talk op 4 oktober. Walk&Talk is een van de organisaties waarmee  wij vanuit TransFit samenwerken.

Zoals als onze leden in onze laatste bestuursbrief konden lezen zoeken wij nog “koplopers’ die willen helpen dit ook bij andere transplantatiecentra op te zetten. Neem contact met ons op als je ons en Walk en Talk daarbij wil helpen. Lees hun verhalen hier

De meesten van ons zijn ook wandelend begonnen en hebben als sporters ervaring met herstel en die kan enorm behulpzaam zijn.

 

DutchFrisianEnglishGermanSpanishFrench
%d bloggers liken dit: